Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Regling: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν αποδίδει

To ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της Ε.Ε δεν αποδίδει και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές όπως είχε προβλεφθεί, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του EFSF, κ. Klaus Regling.

Regling: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν αποδίδει
To ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της Ε.Ε δεν αποδίδει και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές όπως είχε προβλεφθεί, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο επικεφαλής του EFSF, κ. Klaus Regling, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συμβιβαστούν με την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, μεταδίδει το Reuters.

"Ο στόχος του προγράμματος είναι σαφής: να αγοράσει χρόνο. Αυτήν τη στιγμή ο στόχος έχει επιτευχθεί για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά όχι για την Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Regling, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η νομισματική ένωση δεν επιτρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης , αφήνοντας ως μόνη εναλλακτική για την αύξηση του ανταγωνισμού την πτώση των μισθών.

"Η επώδυνη αλήθεια είναι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες αυτές θα πέσει", σημείωσε ο κ. Regling.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο κ. Regling υποστήριξε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία φαίνεται να βγαίνουν από την κρίση, καθώς, αν συνεχίσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, θα καταφέρουν να δανειστούν από τις αγορές.

"Στην Ιρλανδία τα χειρότερα έχουν περάσει. Η Ιρλανδία αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχίας του προγράμματος", τόνισε.

Στο μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση της πρωθυπουργού της Σλοβακίας, κ. Iveta Radicova, η οποία τόνισε πως "φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν καταφέρνει να επιτύχει τους όρους του προγράμματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v