Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις ή όχι, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κ. Wolfgang Schaeuble. Επιβεβαίωσε την ύπαρξη Plan B για Ελλάδα.

Schaeuble: Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν
Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις ή όχι, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κ. Wolfgang Schaeuble, μεταδίδει το Reuters.

"Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για δεύτερο πακέτο βοήθειας αν δεν εκπληρωθούν οι όροι για την εκταμίευση της έκτης δόσης".

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ωστόσο, οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν προβλέπουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Όσον αφορά στην ύπαρξη σχεδίου Β για την Ελλάδα, ο κ. Schaeuble απάντησε ότι δεν υπάρχουν ταμπού για τη λύση που θα βρεθεί και η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

"Θα ήταν μια κακή κυβέρνηση εάν δεν προσπαθούσε να προετοιμαστεί για πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε ως πιθανά", υπογράμμισε ο κ. Schaeuble.

Πρόσθεσε όμως ότι "είναι ένα πράγμα να έχεις ταμπού για κάτι και άλλο πράγμα να μιλάς για τα πάντα ανά πάσα στιγμή".

Οι δηλώσεις Schaeuble έγιναν ύστερα από μια ημέρα όπου σημειώθηκε μπαράζ αντικρουόμενων δηλώσεων από μέλη της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v