Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Πιθανές μεγαλύτερες απώλειες για ιδιώτες

Οι ιδιώτες πιστωτές ίσως πρέπει να δεχτούν μεγαλύτερες απώλειες από τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: Πιθανές μεγαλύτερες απώλειες για ιδιώτες
Οι ιδιώτες πιστωτές ίσως πρέπει να δεχτούν μεγαλύτερες απώλειες από τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Bloomberg.

"Ο χρόνος τελειώνει", προειδοποίησε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι, αν κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει προσαρμογή στη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και είναι πρόθυμη να συζητήσει κάποιο πανευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης του τραπεζικού τομέα.

"Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια κοινή προσέγγιση σε όλο αυτό το πρόβλημα", ανέφερε η κ. Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μανουέλ Μπαρόζο.

"Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να προχωρήσει σε επανακεφαλαιοποίηση. Χρειαζόμαστε κριτήρια. Βρισκόμαστε υπό μεγάλη χρονική πίεση και πρέπει να πάρουμε μια απόφαση γρήγορα", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν υποστηρίζει απόψεις όπως αυτήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μια άμεση και καθολική επανακεφαλαιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών τραπεζών, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι το μόνο στο οποίο ελπίζει είναι η συνεργασία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v