H θέση της ΟΤΟΕ για την Proton Bank

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση της Proton Bank, τις σοβαρές ευθύνες της ΤτΕ ως ελεγκτικού μηχανισμού της λειτουργίας των τραπεζών, η οποία δεν παρενέβη έγκαιρα.

H θέση της ΟΤΟΕ για την Proton Bank
Η διάσωση της Proton Bank μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οδήγησε στην κρατικοποίησή της, σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

Η προστασία των εργαζόμενων και των πελατών της Τράπεζας, αλλά και η αποτροπή αναταράξεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι τα κριτήρια αποδοχής της εξέλιξης αυτής για την ΟΤΟΕ.

Όμως ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, τις σοβαρές ευθύνες της Τράπεζας Ελλάδος ως ελεγκτικού μηχανισμού της λειτουργίας των τραπεζών, η οποία δεν παρενέβη έγκαιρα και προληπτικά με στόχο την αποτροπή της εξέλιξης αυτής.

Οι φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας δεν οφείλουν να πληρώνουν τα σπασμένα των επιχειρηματικών κινήσεων ορισμένων, ούτε την ολιγωρία των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση είναι καθήκον της Πολιτείας, ενώ η προστασία των εργαζόμενων της τράπεζας και η ομαλή λειτουργία της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v