Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MarketWatch: "Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά"

Οι σημερινοί Έλληνες θα έκαναν τον Αριστοτέλη υπερήφανο υποστηρίζει ο Β. Arends σε άρθρο στο Marketwatch, λέγοντας ότι η πρόταση για δημοψήφισμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως φαρσοκωμωδία.

MarketWatch: Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά
"Οι σημερινοί Έλληνες θα έκαναν τον Αριστοτέλη υπερήφανο" υποστηρίζει ο αρθρογράφος του MarketWatch, Βrett Arends, σε άρθρο με τίτλο “Ελληνική φάρσα : Αφήστε τους να φάνε μπακλαβά”, λέγοντας ότι "η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ξεπερνά τα όρια που έθεσε στο θεατρικό είδος ο Αριστοτέλης, αποτελώντας δράμα και κωμωδία μαζί".

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέρει ειρωνικά ο κ. Arends, ίσως να εξηγείται από μια τυχαία ανακάλυψη του τελευταίου χαμένου βιβλίου του Αριστοτέλη για την κωμωδία, στα αρχεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος του Marketwatch, όχι μόνο προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη νέα ευρωπαϊκή διάσωση, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν μπήκε καν στον κόπο να το πει πρώτα στον υπουργό Οικονομικών του.

Σύμφωνα με τον κ. Anders, η Ευρώπη θα μπορούσε πολύ εύκολα να τελειώσει αυτήν την φαρσοκωμωδία, καθώς το τίμημα από μια ελληνική έξοδο από το ευρώ μοιάζει να είναι αρκετά μικρό.

“Η Ευρώπη μπορεί να διώξει τους Έλληνες, να απομειώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, να κόψει χρήμα για να καλύψει τις απώλειες και να προχωρήσει”, σημειώνει ο κ. Arends.

"Παράλληλα θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των τραπεζών, αλλά θα αφήσει τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους κατόχους CDS να γράψουν ζημιές. Ας τους αφήσουν να φάνε μπακλαβά”, αναφέρει ειρωνικά ο κ. Arends.

Γράφει ακόμη ότι "αν η Ελλάδα επιστρέψει στη νέα δραχμή τότε το ελαιόλαδο, το real estate και οι διακοπές στα ελληνικά νησιά θα γίνουν ξανά ευκαιρία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v