Καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των αποθεματικών ΕΤΑΑ

Αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών με την οποία καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ (Εθνικό Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατέθεσαν επτά επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας.

Καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των αποθεματικών ΕΤΑΑ
Αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας με την οποία καταγγέλλουν κακοδιαχείριση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ (Εθνικό Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) από την Τράπεζα της Ελλάδος, κατέθεσαν επτά επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας.

Πρόκειται για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος,την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Οι προσφεύγοντες ζητούν από την Εισαγγελία Εφετών να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες στην ΤτΕ η οποία όπως υποστηρίζουν επένδυσε τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ ανεξέλεγκτα σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρκετών δισ. ευρώ χωρίς να ενημερωθούν οι διοικήσεις.

"Παρα την δυσμενή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας η ΤτΕ προέβαινε και προβαίνει ακόμα σε επενδύσεις σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου με χρήση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ , με προφανή βλάβη του ΕΤΑΑ, το ύψος της οποίας θα αποκαλυφθεί πλήρως από την ανάκριση", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην αναφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v