Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για να έχει επαφές με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα προς οριστικοποίηση ορισμένα κρίσιμα ζητήματα και έτσι κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, για να συμβάλει στην τελική συμφωνία και τη θετική απόφαση του Εurogroup.

Το Euro2day είχε αναφερθεί εκτενώς στην πιθανότητα να μεταβεί στις Βρυξέλλες ο κ. Παπαδήμος στο άρθρο "Μπαράζ επαφών με στόχο την τελική συμφωνία".

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών κρίθηκε ότι ενόψει της ιδιαίτερα κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, είναι αναγκαία και η παρουσία του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες:

Πρώτον, γιατί διεξάγονται πολλές παράλληλες και κρίσιμες διαβουλεύσεις, σε διάφορα επίπεδα, με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, το ΔΝΤ και κράτη-μέλη και απαιτείται άμεση αλληλοενημέρωση.

Δεύτερον, γιατί μπορεί να προκύψει η ανάγκη να ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και απαιτείται να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και σε βάθος συνεννόησης μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών.

Τρίτον, γιατί μπορεί να χρειαστεί μια τελική συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης και του IIF, σε συνέχεια της σειράς συναντήσεων που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ των κκ. Παπαδήμου, Βενιζέλου, Νταλάρα και Λεμιέρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v