Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καναδάς:Να αναλάβει το ΔΝΤ την ελληνική εποπτεία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να εποπτεύσει την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Jim Flaherty, τονίζοτας ότι το ταμείο έχει μεγαλύτερη τεχνογνωσία.

Καναδάς:Να αναλάβει το ΔΝΤ την ελληνική εποπτεία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να εποπτεύσει την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα και όλων των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά Jim Flaherty.

«Η εποπτεία θα πρέπει να γίνει από το ΔΝΤ, όπως έγινε και με το Μεξικό και την Αργεντινή, και λιγότερο από τους Ευρωπαίους», είπε σε συνέντευξή του στο Canadian Broadcast και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία».

Ο ίδιος δήλωσε πως έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20, αποκαλύπτοντας ότι η πρότασή του έγινε δεκτή «με κάποιες αντιδράσεις».
 
Ανέφερε μάλιστα ότι μεταξύ των αξιωματούχων του G20 υπήρξε έντονη διαμάχη ως προς την ακριβή διατύπωση του τελικού ανακοινωθέντος, κυρίως όσον αφορά την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ. Επισημαίνεται ότι στο τελικό κείμενο αναφέρεται πως η Ευρώπη θα αναζητήσει τρόπους αύξησης της δικής της συμμετοχής στο τείχος προστασίας ενάντια στην κρίση χρέους, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για αύξηση των πόρων από το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v