Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda, Reds και Talima οι ενδιαφερόμενοι για IBC

Η Lamda, η Reds και η Talima Venture (ιδιοκτήτρια του Αthens Μetro Mall) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC) για 90 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς.

Lamda, Reds και Talima οι ενδιαφερόμενοι για IBC
Η Lamda, η Reds και η Talima Venture (ιδιοκτήτρια του Αthens metro Mall) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC) για 90 χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς.

Την επόμενη εβδομάδα, το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής στη δεύτερη φάση και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα αναλυτικά δεδομένα του διαγωνισμού.

Στο τέλος αυτής της φάσης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης («IBC») στέγασε τις ραδιοτηλεοπτικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και σήμερα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς προορισμούς στην Αθήνα, αφού περιλαμβάνει το γνωστό εμπορικό κέντρο Golden Hall, που διαθέτει υπέργειους χώρους 73.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 4.500 τ.μ. γραφειακών χώρων, καθώς και υπόγειο χώρο 59.200 τμ, για στάθμευση και αποθήκευση.

Επιπλέον, θα διατεθεί προς εκμετάλλευση και ο αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, δήλωσε:
 
"Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και η αγορά ακινήτων, τρεις επενδυτικοί όμιλοι με ισχυρή παρουσία στο χώρο των εμπορικών εκμεταλλεύσεων εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους να αξιοποιήσουν περαιτέρω ΙΒC. Πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα, τόσο για την εξέλιξη του διαγωνισμού, όσο και για την ευρύτερη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v