ΤτΕ: Οι καθυστερήσεις μειώνουν το εισόδημα

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων είναι η βασική αιτία συρρίκνωσης του εισοδήματος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση που θα παρουσιάσει ο Γ. Προβόπουλος.

ΤτΕ: Οι καθυστερήσεις μειώνουν το εισόδημα
Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων είναι η βασική αιτία συρρίκνωσης του εισοδήματος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση για την οικονομία που θα παρουσιάσει σήμερα στις 12.00 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά την έναρξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της κεντρικής τράπεζας.

Η διαπιστωμένη αδυναμία υλοποίησης των ριζικών αλλαγών αναμένεται, με βάση τις προβλέψεις της ΤτΕ, να οδηγήσει την ύφεση για το 2012 σε βαθύτερα επίπεδα από το 4,5% όπου αρχικά αναμενόταν και έως το 5%. Κατόπιν αυτού, η ανάκαμψη της οικονομίας προσδιορίζεται προς το τέλος του 2013.

Αυστηρές είναι οι συστάσεις του διοικητή όσον αφορά τον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα και την απροθυμία των κυβερνώντων να αλλάξουν τη δομή και τη λειτουργία του, με αιχμή βέβαια τον δραστικό περιορισμό της σπατάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση ειδικό κεφάλαιο θα υπάρχει για τον τρόπο αλλά και για τα μέσα που θα βγάλουν από το τέλμα της ύφεσης την ελληνική οικονομία.

Ο διοικητής προτείνει την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του επενδυτικού, ενεργειακού προγράμματος Ήλιος, την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων καθώς και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, έτσι ώστε να αλλάξει το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v