Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορές πολλές, τζίρος μηδέν από το λιανεμπόριο

Προσφορές, εκπτώσεις, bazaar και κάθε είδους ενέργειες που δύνανται να τονώσουν το πολύ χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον επιστρατεύουν οι έμποροι προκειμένου να διασφαλίσουν έστω μικρή ρευστότητα.

Προσφορές πολλές, τζίρος μηδέν από το λιανεμπόριο
Προσφορές, εκπτώσεις, bazaar και κάθε είδους ενέργειες που δύνανται να τονώσουν το πολύ χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον επιστρατεύουν οι έμποροι προκειμένου να διασφαλίσουν έστω μικρή ρευστότητα.

Η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την, ούτως ή άλλως, μειωμένη αγοραστική δύναμη, έχει οδηγήσει την κατανάλωση στο ναδίρ, δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και καθημερινής λειτουργίας για σειρά εμπορικών επιχειρήσεων.

Σε αυτό το περιβάλλον, η πρόσφατη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας για τη διενέργεια δεκαημέρου προσφορών ουσιαστικά επισημοποιεί την πρακτική αρκετών εμπορικών επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει τη διάθεση μέρους των εμπορευμάτων τους με έκπτωση ή προχωρούν σε μαζικά μπαζάρ συλλογής ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ παλαιότερων σεζόν.

Ειδικότερα, η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία ακολουθούν όλα τα καταστήματα της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων μονάδων όπως τα πολυκαταστήματα Attica, αφορά προσφορές εμπορευμάτων το διάστημα 17 - 26 Μαΐου.

Η σχετική πρωτοβουλία είναι συνέχεια της δράσης «Παρασκευή στην Αθήνα», που ολοκληρώθηκε πριν από το Πάσχα, και στόχο έχει να ανακάμψει η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της πόλης, που υποφέρει από πολλά προβλήματα.

Πέραν της οργανωμένης ωστόσο αυτής κίνησης, οι επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει διάφορες προσπάθειες προσέλκυσης καταναλωτών.

Η αλυσίδα Sprider προχώρησε σε καμπάνια προσφοράς ενός ενδύματος για κάθε τρία που αγοράζονται από πελάτες-κατόχους της σχετικής loyalty card της αλυσίδας.

Μπαζάρ οργανώνουν στο Χαλάνδρι τα καταστήματα Pinko, ενώ προσφορές έως και τις 28 Μαΐου κάνει και η αλυσίδα βρεφικών ειδών Prenatal.

Επίσης, η πολυεθνική Η&Μ, σε συνεργασία με τη Vodafone, αυτό το διάστημα προσφέρει έκπτωση 5 ευρώ για κάθε αγορά της τάξης των 20 ευρώ.

Οι προσφορές, ωστόσο, δεν σταματούν μόνο στον τομέα της ένδυσης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα είδη όπως τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά.

Η αλυσίδα επίπλων Homad πραγματοποεί το πρώτο της μπαζάρ προσφέροντας επιλεγμένα είδη σε τιμές μειωμένες έως 50%. Ειδικές προσφορές τόσο στο φυσικό της δίκτυο όσο και μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος προωθεί και η αλυσίδα ΕΝΤΟΣ του ομίλου Sato.

Η Neoset, εκτός από αντίστοιχες προσφορές σε επιλεγμένα είδη, προσφέρει επίσης έκπτωση 10% για αγορές άνω των 300 ευρώ, εξαργυρώσιμη στην επόμενη αγορά. Η αλυσίδα Habitat προσφέρει έκπτωση 20% σε όλα της τα είδη έως τις 31 Μαΐου.

Η Κωτσόβολος αφαιρεί το ΦΠΑ 23% σε όλες τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές και στα κλιματιστικά inverter, ενώ αυτό το διάστημα τρέχει ειδικό διαγωνισμό, όπου 10 τυχεροί ημερησίως κερδίζουν την αξία της τηλεόρασης που επιθυμούν να αγοράσουν συν κάποια έξτρα δώρα (όπως φωτογραφικές μηχανές κ.ά.).

Σταθερά η Ηλεκτρονική Αθηνών τρέχει προσφορές σε συγκεκριμένες μέρες του μήνα, γνωστές ως stock days, διαθέτοντας προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v