Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάβημα Δαμανάκη σε Μπαρόζο

Το ζήτημα των οριζόντιων περικοπών, της επιμήκυνσης του προγράμματος αλλά και της έμφασης που πρέπει να δοθεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθίσεις θέτει η Μ. Δαμανάκη σε διάβημα προς τον Ζ. Μπαρόζο.

Διάβημα Δαμανάκη σε Μπαρόζο
Σύμφωνα με έγκυρη κοινοτική πηγή με σημερινό της διάβημα στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη έθεσε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

- Η Κομισιόν οφείλει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμισεις. Εκεί είναι το κύριο πρόβλημα που η Ελλάδα δεν παρουσιάζει αποτελέσματα.

- Η Τρόϊκα δεν μπορεί να ζητά άλλες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα διαλύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

- Είναι σαφές ότι το βάθος της ύφεσης θα πρέπει να συνυπολογισθεί στις αποφάσεις.

- Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Η ανάγκη προσαρμογής του προγράμματος ώστε να υπάρξει χρόνος είναι προφανής.

- Η Κομισιόν έχει ευθύνη και δυνατότητα να παρέμβει ώστε η Ελλάδα να μην καταλήξει θύμα ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις στο στρατόπεδο των δανειστών της.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο