Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Roadshow στο Λονδίνο

Επαφές με κορυφαίους επενδυτικούς οίκους και τράπεζες του εξωτερικού αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Προβόπουλος: Roadshow στο Λονδίνο
Επαφές με κορυφαίους επενδυτικούς οίκους και τράπεζες του εξωτερικού αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί στο Λονδίνο με στόχο να παρουσιάσει σε μια σειρά roadshows την πρόοδο που έχει επιτευχθεί αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Goldman Sachs, της Morgan Stanley, της JP Morgan, της UBS, της Citi, της Deutsche Bank και της Credit Suisse.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα αναλύσει στους ξένους θεσμικούς επενδυτές την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει ήδη ανακτήσει το 80% της ανταγωνιστικότητας που είχε χαθεί την περίοδο 2000-2009 και θα εκτιμήσει ότι στο τέλος του 2013 θα έχει ανακτηθεί το 100% αυτής.

Επί της ουσίας, το κλιμάκιο της ΤτΕ θα προσπαθήσει να στείλει μήνυμα τόσο στις αγορές, όσο κυρίως και στους υποψήφιους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και είναι έτοιμη να δεχτεί επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v