Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσφορές για μονάδα απορριμμάτων

Οι οκτώ ισχυροί όμιλοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή και 27ετή διαχείριση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Γραμματικού υπέβαλαν σήμερα προσφορές και για τη μονάδα της Κερατέας.

Οι προσφορές για μονάδα απορριμμάτων
Οι οκτώ ισχυροί όμιλοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή και την 27ετή διαχείριση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Γραμματικού υπέβαλαν σήμερα προσφορές και για τη μονάδα της Κερατέας.

Ούτε σήμερα έλλειψαν τα παρατράγουδα καθώς κάτοικοι της Κερατέας είχαν φτάσει με πούλμαν έξω από το κτίριο που θα υποβάλλονταν οι προσφορές. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στην περιοχή της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου.

Οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι:
1. ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ
2. Τέρνα Ενεργειακή - ΔΕΗ
3. J&P ΑΒΑΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
4. ARCHIRODON Group NV - Intrakat - ENVITEC
5. NOVAERA (όμιλος Κοπελούζου)
6. Μέτκα - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης
7. ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡ - ΕΓΝΩΝ
8. ΤΟΞΟΤΗΣ

Την επόμενη εβδομάδα υποβάλλονται οι προσφορές για τις δύο μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, που θα κατασκευαστούν σε Φυλή και Άνω Λιόσια.

Οι ιδιωτικοί φορείς θα επιλεγούν μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο και θα αναλάβουν τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για διάστημα έως 27 έτη.

Το συνολικό κόστος για την κατασκευή των 4 μονάδων θα φτάσει τα 350.000.000 ευρώ και οι ανάδοχοι θα αμείβονται με βάση συγκεκριμένη τιμή ανά τόνο απορριμμάτων που επεξεργάζονται.


Η ανακοίνωση του υπουργείου

Οκτώ υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 και για το δεύτερο από τα τέσσερα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που δημοπρατούνται στην Αττική, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων Νοτιοανατολικής Αττικής, με Αναθέτουσα Αρχή τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η διαγωνιστική διαδικασία επιτρέπει όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, ενώ βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Τις επόμενες μέρες, και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου 2013, ακολουθεί η υποβολή φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τα δύο επόμενα έργα στη Δυτική Αττική.

Στα έργα αυτά θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ παράλληλα με την ιδιωτική χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v