Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εννέα ξεχωριστοί διαγωνισμοί για 48 μαρίνες

Μέσω εννέα ξεχωριστών διαγωνισμών για αντίστοιχες ομάδες θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση - ανάπτυξη 48 μαρινών σε ολόκληρη τη χώρα και ο πρώτος από αυτούς ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Εννέα ξεχωριστοί διαγωνισμοί για 48 μαρίνες
Μέσω εννέα ξεχωριστών διαγωνισμών για αντίστοιχες ομάδες θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση - ανάπτυξη 48 μαρινών σε ολόκληρη τη χώρα και ο πρώτος από αυτούς ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες και αφορά τη μαρίνα Αλίμου και τις μικρότερες σε Μέθανα, Πόρο και Ύδρα.

Οι σύμβουλοι του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προτείνουν επίσης τη λειτουργία μαρινών που θα υποστηρίζουν μεγάλα ιδιωτικά σκάφη (mega-yachts) σε Μύκονο και Αργοστόλι, ενώ για τον ίδιο σκοπό θα αναβαθμιστεί τμήμα του λιμένα Λαυρίου.

Στο δεύτερο πακέτο έχουν ενταχθεί οι μαρίνες της Γλυφάδας, της Σερίφου, της Πάρου, της Νάξου και της Άνδρου.

Στο τρίτο, οι μαρίνες της Κρήτης (Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες) και στο τέταρτο πακέτο οι εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο.

Στο πέμπτο πακέτο οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και στο έκτο οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκι και Αγ. Ευθυμία).

Στο έβδομο πακέτο οι μαρίνες Αρετσούς, Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου. Ξεχωριστά (όγδοος και ένατος διαγωνισμός) θα παραχωρηθούν οι μαρίνες Πύλου και Χίου.

Σύμφωνα με χθεσινή παρουσίαση του προέδρου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Παν. Αθανασόπουλου, σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, σε κάθε ομάδα έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μία μεγάλη μαρίνα, η οποία βρίσκεται κοντά σε μεγάλο αεροδρόμιο και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, ενώ διαθέτει αρκετά περιθώρια ανάπτυξης (έκταση γης κ.λπ.).

Στην ίδια παρουσίαση, ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε πως εντός του πρώτου τριμήνου θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για ΟΔΙΕ (διαχειρίζεται τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο), ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, Εγνατία Οδό, το πρώτο πακέτο περιφερειακών αεροδρομίων, ΕΥΑΘ και δεύτερο πακέτο ακινήτων.

Στα ακίνητα, όπως έχει γράψει το Euro2day, περιλαμβάνονται το χιονοδρομικό κέντρο και άλλες εγκαταστάσεις στο Καϊμακτσαλάν, το Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v