Επτά μνηστήρες για μονάδα απορριμμάτων στα Λιόσια

Επτά ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια, εν συνεχεία αντίστοιχων διαδικασιών σε Γραμματικό και Κερατέα.

Επτά μνηστήρες για μονάδα απορριμμάτων στα Λιόσια
Επτά ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια, εν συνεχεία αντίστοιχων διαδικασιών σε Γραμματικό και Κερατέα.

Πρόκειται για τα σχήματα:

Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ
Ένωση Προσώπων Μέτκα ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
Ένωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
Ένωση Προσώπων Τέρνα ΕνεργειακήΔΕΗ ΑΕ
Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT AE – ENVITEC AE
Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Στη φάση αυτή κατατίθενται τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό, ενώ σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Η μονάδα εκτιμάται ότι θα επεξεργάζεται περί τους 400.000 τόνους απορριμμάτων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετέχει στην χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με την καταβολή ποσού που θα ανέρχεται ποσοστιαία από 40% έως και 60% της κατασκευαστικής αξίας του Έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Επεισοδιακή η κατάθεση των φακέλων

Υπό την επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με μικροεπεισόδια που κατέληξαν σε ελαφρούς τραυματισμούς, ολοκληρώθηκε η κατάθεση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μονάδα των Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τα μικροεπεισόδια τραυματίσθηκε ελαφρά η πρώην δήμαρχος Ζεφυρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Φυλής, Φωτεινή Γιαννοπούλου. Όπως εξήγησε, είχε δοθεί η άδεια να μπουν οι αιρετοί στο κτίριο, αλλά την ώρα που εισέρχονταν δόθηκε διαταγή να απομακρυνθούν. Κατά τη βίαιη απομάκρυνσή τους από την είσοδο του κτιρίου, τραυματίσθηκε ελαφρά η κ. Γιαννοπούλου, την οποία, όπως κατήγγειλε η ίδια, χτύπησε στα πλευρά άνδρας των ΜΑΤ.

Τελικά, μέσα στο κτίριο εισήλθαν ο δήμαρχος Φυλής, Δ. Μπουραΐμης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάντζας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, μετά την έξοδό τους από το κτίριο του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οι αρμόδιοι «απαξίωσαν αιρετούς και τον δήμαρχο ενός δήμου που στενάζει εδώ και δεκαετίες» από τον χειρισμό του θέματος των απορριμμάτων και αρνήθηκαν να συζητήσουν μαζί τους. Ο κ. Μπαλασόπουλος επέκρινε έντονα τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη Αττικής, Ι. Σγουρού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, κ. Σγουρός αγνοεί κοινωνία και αιρετούς».

Κάλεσε τους κατοίκους των δήμων, στους οποίους σχεδιάζεται η κατασκευή των εργοστασίων, μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ «να μην επιτρέψουν να καταστραφεί το περιβάλλον και να χαρατσωθούν οι τσέπες των πολιτών. Δουλειά μας είναι να αντιταχθούμε» είπε και κατέληξε: «Νομίζουν ότι με ΜΑΤ και τρομοκρατία θα φοβίσουν τον κόσμο. Αλλά δεν θα τους περάσει».

Ο δήμαρχος Φυλής, Δ. Μπουραΐμης δήλωσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στη γραμμή που χάραξαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στην πρόσφατη συνεδρίασή τους. Ήδη χθες, κατατέθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της κατασκευής του εργοστασίου στα Άνω Λιόσια και έως τις 4 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί και η προσφυγή κατά της κατασκευής του εργοστασίου στη Φυλή. Ξεχωριστή προσφυγή στο ΣτΕ πρόκειται να καταθέσει την Παρασκευή και ο δημοτικός σύμβουλος Φυλής Σάββας Σάββας.

Ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάντζας κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Ι. Σγουρό και τον ΕΔΣΝΑ για ειλημμένες αποφάσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ό,τι συμβαίνει και ό,τι θα συμβεί είναι προαποφασισμένο. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα έχουν σχεδιασθεί». Και κατέληξε: «Για να διαφυλάξουμε τους δήμους, πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η Κερατέα. 'Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v