Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΦΕΤ: DNA αλόγου σε προϊόντα Νίκας, Υφαντής

DNA αλόγου σε προϊόντα των Νίκας και Υφαντής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε σχετικό έλεγχο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής.

ΕΦΕΤ: DNA αλόγου σε προϊόντα Νίκας, Υφαντής
DNA αλόγου σε προϊόντα των Νίκας και Υφαντής, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε ο ΕΦΕΤ σε σχετικό έλεγχο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, μετά από τη λήψη Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα: 

* Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 12/2/20/14, χαρτοκιβώτια των 4kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό > 25%) 
* Κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, ημ/νία λήξης 7/1/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%) 
* Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130g, ημ/νία λήξης 13/2/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%) 
* Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 16/1/2014, χαρτοκιβώτια των 4 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) 
* Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130 g, ημ/νία λήξης 7/12/2013, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%) που παράγονται από την εταιρεία “T&T Foods Α.Ε.” (630 80 Λάκκωμα, Χαλκιδικής) για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E.». 
* Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια “IFANTIS” σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό
βάρος 800g και ημ/νία λήξης 15/11/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία “ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.” (Σενέκα 4, Κηφισιά) 
* Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», 280 g, ημ/νία λήξης 5/5/2013, (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%) 
* Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νία λήξης 6/6/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία “Π. Γ. Νίκας Α.Β.Ε.Ε.” (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η ανάκληση / απόσυρση αναφέρεται στις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων και μόνο.

Σε ότι αφορά στα θετικά σε DNA αλόγου δείγματα, τα οποία με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ - παρ’ όλο που δεν προβλέπεται από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - υποβάλλονται και σε εργαστηριακό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone), εκδόθηκαν τα πρώτα 8 αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v