Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση για τις μαρίνες (και) λόγω Ρώσων...

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε χθες, αλλά τελικά δόθηκε παράταση κατόπιν αιτημάτων επενδυτών και παραπόνων από Ρώσους επενδυτές που έφτασαν σε αρκετά υπουργικά γραφεία.

Παράταση για τις μαρίνες (και) λόγω Ρώσων...
Στον αστερισμό των παρατάσεων λειτουργεί τον τελευταίο καιρό το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τελευταίο κρούσμα τον διαγωνισμό για την παραχώρηση των τουριστικών λιμένων Αλίμου, Ύδρας, Πόρου και Επιδαύρου.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε χθες, αλλά τελικά δόθηκε παράταση κατόπιν αιτημάτων επενδυτών και παραπόνων από Ρώσους επενδυτές, που έφτασαν σε αρκετά υπουργικά γραφεία.

Οι Ρώσοι, μέσω του επιμελητηρίου τους, είχαν προσπαθήσει να βγάλουν άκρη με τον διαγωνισμό και το ευρύτερο σχέδιο Νηρηίδες για την αξιοποίηση των μαρινών, αλλά υποστηρίζουν πως έφαγαν πόρτα. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας που τους ξαναέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ. Στο τέλος, μετά από αιτήματα και άλλων ενδιαφερομένων, δόθηκε παράταση για τις 30 Μαΐου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γ. Εμίρης είχε δηλώσει πως το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα προκηρυχτούν και άλλοι πέντε διαγωνισμοί που θα αφορούν τουριστικά λιμάνια, και συγκεκριμένα τις μαρίνες Λαυρίου (προορίζεται για την υποδοχή μεγάλων σκαφών αναψυχής, mega-yachts), Πύλου, Χίου, Αργοστολίου (θα λειτουργεί ως μαρίνα πολυτελείας) και Αρετσούς (Θεσσαλονίκη).

Οι σύμβουλοι του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προτείνουν, επίσης, τη λειτουργία μαρινών που θα υποστηρίζουν μεγάλα ιδιωτικά σκάφη (mega-yachts) και στη Μύκονο.

Στο δεύτερο πακέτο έχουν ενταχθεί οι μαρίνες Γλυφάδας, Σερίφου, Πάρου, Νάξου και Άνδρου.

Στο τρίτο, οι μαρίνες της Κρήτης (Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο και τέσσερις μικρότερες) και στο τέταρτο πακέτο οι εγκαταστάσεις σε Ρόδο, Κω, Αστυπάλαια, Πάτμο, Κάρπαθο και Νίσυρο.

Στο πέμπτο πακέτο, οι μαρίνες σε Κατάκολο και Ζάκυνθο και στο έκτο οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη και Αγ. Ευθυμία).

Στο έβδομο περιλαμβάνονται οι μαρίνες Πλαταμώνα, Σκοπέλου, Σκιάθου και Θάσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v