Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση προβολής ιατρικού τουρισμού στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση προβολής του ιατρικού τουρισμού στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας. Αναλυτικά, οι κλινικές που συμμετείχαν.

Εκδήλωση προβολής ιατρικού τουρισμού στη Ρωσία
Eίσοδο στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας πραγματοποιούν κορυφαίες κλινικές της Ελλάδας αυτή την περίοδο, προσδοκώντας τη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης.

Την προώθηση του άγνωστου ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας στη ρωσική αγορά επιχείρησαν για πρώτη φορά ελληνικές κλινικές στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Μόσχας, στο πλαίσιο του Greek Medical Tourism Workshop.
 
Δέκα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, καθώς και ορισμένα πολυτελή κέντρα ευεξίας και ξενοδοχειακές αλυσίδες διενήργησαν περισσότερα από 210 ραντεβού με facilitators, tour operators, τουριστικά γραφεία και ασφαλιστικές εταιρείες, διαμορφώνοντας ειδικά πακέτα για την περίθαλψη Ρώσων ασθενών που θέλουν ταυτόχρονα μαζί με την οικογένεια τους να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, συμμετείχαν οι όμιλοι του Ιατρικού Αθηνών, του Ιασώ, το Metropolitan Hospital, η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Ρέα, το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Φιλοκτήτης, το Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Αναγέννηση, το Doctors’ Hospital, η κλινική Ευαγγελίστρια, η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Νεφρολογική, η εταιρία facilitators υγείας Octagon Medical, η κλινική Λυσίμαχος Σαραφιανός. Επίσης η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel και το ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa Wellness.

Η εκδήλωση των ελληνικών κλινικών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Tourism Today με τον ATOR (Σύνδεσμο Tour Operator Ρωσίας), τελώντας υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Εξωτερικών.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Τουρισμού της Ρωσίας Εβγκένι Πισαρέβσκι ο οποίος παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, το Greek Medical Tourism Workshop σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς στη Ρωσία μέσω του συγκεκριμένου, πολλά υποσχόμενου προϊόντος, εκφράζοντας την έκπληξη του για την ποιότητα των ελληνικών νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε ότι η Ελλάδα μπορούσε να προσφέρει το συγκεκριμένο προϊόν.

Ο κ. Πισαρέβσκυ πρόσθεσε ότι η χώρα μας λόγω κλίματος, γαστρονομίας αλλά και πολιτισμικής γειτνίασης με τη Ρωσία μπορεί να κυριαρχήσει τα προσεχή έτη στην αγορά, εφόσον η αρχική προσπάθεια εισόδου της στην συγκεκριμένη εξειδικευμένη αγορά συνεχιστεί.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας Maya Lomitdze υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εμπλουτίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της υποδηλώνει το ενδιαφέρον της για την επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν και την προσέλκυση τουριστών υψηλού βαλαντίου. Όπως τόνισε, η ρωσική αγορά που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό ανέρχεται σε 300.000 τουρίστες περίπου, με ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 20%.

Οι ιατρικές υπηρεσίες που γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς είναι η οδοντιατρική και πλαστική χειρουργική, όχι μόνο σε ευρωπαϊκά ιατρικά κέντρα, αλλά και σε κλινικές στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Βάσει των σημερινών δεδομένων, οι θεραπείες και ειδικότητες που αναζητούν περισσότερο οι Ρώσοι ασθενείς στο εξωτερικό είναι: ογκολογία, καρδιολογία – διαβητολογικά, ορθοπεδική αποκατάσταση, γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), νεφρολογικά προβλήματα, ανδρολογικά προβλήματα, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμός ευεξίας, ιαματικά κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και της ΕΤΑΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v