Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσθετη φορολόγηση ζητά ο Χ. Πολυζωγόπουλος

Θετικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος στο ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου φόρου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα.

Πρόσθετη φορολόγηση ζητά ο Χ. Πολυζωγόπουλος
Θετικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος στο ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου φόρου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash δήλωσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου για το ασφαλιστικό πρόταση που θα αφορούσε την επιβολή ενός νέου φόρου σε όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα άνω των 1.200 ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολυζωγόπουλος ερωτηθείς αν η ΓΣΕΕ θα δεχόταν την επιβολή ενός φόρου για τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ποιος θα τον πλήρωνε απάντησε:

”Εισοδηματικές τάξεις που έχουν πάνω από 1200 ευρώ, το λέω με αριθμούς για να καταλαβαίνει και ο κόσμος. Όποιος έχει πάνω από 1200-1500 ευρώ και βεβαίως θα πρέπει να δούμε έναν φόρο όχι κεφαλικό, αναλογικός θα είναι ανάλογα με το εισόδημα όπου θα πηγαίνει προς τα εκεί. Αλλά δεν πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί.

Εγώ λέω ότι όταν έχουμε 17 ημερομίσθια κατά μέσο όρο που ασφαλίζονται το μήνα, ενώ ξέρουμε ότι είναι πάνω από 20-22, αν πιάσουμε το 1% από την παραοικονομία, λύνεται το ζήτημα. Επομένως, γιατί να μην κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση; Γιατί να αποδεχθούμε ότι η εισφοροδιαφυγή πρέπει να είναι 1 δισ. 800 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση;

Γιατί να δεχτούμε αυτό που συνέβη το 2004 που ανέβηκε 3% η εισφοροδιαφυγή; Γιατί να μπούμε σε συζητήσεις οι οποίες δε μπορούν να φέρουν κανένα αποτέλεσμα - γιατί η κοινωνία μας δε μπορεί να σηκώσει τέτοιες αλλαγές και να μη δούμε αυτά που γίνονται;

ΕΡ: Την πρόταση για το φόρο την έχετε καταθέσει επίσημα στο υπουργείο;

ΑΠ: Αν θα ανοίξει αυτός ο διάλογος ο διεκδικητικός όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν, αλλά από την αρχή θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν ψάχνουμε να βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι, δηλαδή από το συνταξιούχο των 500 ευρώ να δούμε πώς θα του πάρουμε τα 10”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v