Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ.Τ.: Πώς η Goldman πυροδότησε τη σπέκουλα

Σημαντική άνοδο έγραψε χθες η μετοχή του Ταχ. Ταμιευτηρίου, με την πληροφορία ότι η Goldman άνοιξε βιβλίο προσφορών ζητώντας 4 εκατ. μετοχές με premium. Tελικά το reverse placement δεν έγινε, αλλά οι φήμες οργιάζουν. 

Τ.Τ.: Πώς η Goldman πυροδότησε τη σπέκουλα
Βιβλίο για την αγορά 4,2 εκατομμυρίων μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (περί το 3%) με τιμή 9,70 ευρώ ανά μετοχή άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης η Goldman Sachs, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από πλευράς επενδυτών.

Η ξένη τράπεζα, η οποία δραστηριοποιείται έντονα στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, διερεύνησε τις προθέσεις ξένων και εγχώριων τραπεζών για το ενδεχόμενο πελάτες τους να ενδιαφέρονται να πουλήσουν μετοχές, θέτοντας όμως την προϋπόθεση να της προσφερθούν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια μετοχές του Ταμιευτηρίου.

Με δεδομένο ότι η τιμή της μετοχής του Τ.Τ. είχε κλείσει στη συνεδρίαση της Τρίτης στα 9,06 ευρώ, η Goldman Sachs φέρεται να πρόσφερε premium της τάξης του 7%.

Η αποτυχημένη απόπειρα πυροδότησε αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Ταμιευτηρίου με αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η τιμή της να φτάσει έως και τα 9,84 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 9,60 ευρώ.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν να κυκλοφορούν και φήμες για το ποιος αγοραστής κρυβόταν πίσω από την κίνηση της Goldman Sachs. Φήμες που ξεκινούσαν από Έλληνες εφοπλιστές (κ. Β. Ρέστης, Ν. Πατέρας) και έφταναν έως τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v