Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΕΡΑΛ: Αύξηση κεφαλαίου 3,5 εκ. € ενέκρινε η Γ.Σ.

Την αύξηση κεφαλαίου κατά 3,5 εκατ. με κεφαλαιοποίηση ισόποσων καταθέσεων του μετόχου κ. Κωνσταντίνου Κώτσια, με διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 4 νέες/10 παλαιές,  αποφάσισε η γ.σ. της Κεραμεία Αλλατίνη στις 9/5.

ΚΕΡΑΛ: Αύξηση κεφαλαίου 3,5 εκ. € ενέκρινε η Γ.Σ.
Την αύξηση κεφαλαίου κατά 3,517 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων ισόποσων καταθέσεων του μετόχου της πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου Κώτσια, με διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 4 νέες για κάθε 10 παλαιές, αποφάσισε στις 9/5 η γ.σ. της Κεραμεία Αλλατίνη.

Αναλυτικότερα, στην ετήσια γ.σ. εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 3.517.075 ευρώ με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων ισόποσων καταθέσεων του μετόχου της πλειοψηφίας κ. Κωνσταντίνου Κώτσια, και την έκδοση 7.034.150 κοινών, με δικαίωμα ψήφου, μετοχών ονομαστικής αξίας της καθεμίας 0,50 ευρώ και τυπική τιμή διάθεσης της κάθε μίας 0,50 ευρώ.

Επίσης, δωρεάν παραχώρηση των μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση, από τον δικαιούχο μέτοχο αυτών κ. Κωνσταντίνο Κώτσια, προς όλους τους κατά την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως μετόχους της εταιρίας που δήλωσαν ότι αποδέχονται την δωρεά και τον τυχόν φόρο αυτής, με αναλογία παραχώρησης τεσσάρων νέων μετοχών αυξήσεως προς δέκα παλαιές.

Με την κατά τους νόμιμους τύπους έγκριση της αυξήσεως, το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα διαμορφωθεί στο ποσό των 12.309.762 ευρώ, (8.792.687 + 3.517.075), διαιρούμενο σε 24.619.524 κοινές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικές μετοχές (17.585.374 + 7.034.150) ονομαστικής αξίας της καθεμίας 0,50 ευρώ.

Επί της συγκεκριμένης αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου αποφασίζονται και διευκρινίζονται τα εξής:

α. Δεν συντρέχει περίπτωση άσκησης του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των μετόχων, όπως προβλέπουν οι διατάξεις των παρ. 7 έως 10 του άρθρου 13 του ΚΝ 2190/1920, (όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με τον ν. 3604/2007), καθώς το σύνολο της αυξήσεως θα καλυφθεί αποκλειστικά με την κεφαλαιοποίηση των υφισταμένων στην εταιρεία προσωπικών καταθέσεων του μετόχου κ. Κωνσταντίνου Κώτσια, και δεν συντρέχει περίπτωση κάλυψης του κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ή κατ? άλλο τρόπο από τους μετόχους.

β. Οι νέες κοινές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικές μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα περιέλθουν καταρχήν αποκλειστικά στον δικαιούχο αυτών, μέτοχο κ. Κωνσταντίνο Κώτσια.

Περαιτέρω η γενική συνέλευση αποδέχθηκε και ενέκρινε ομόφωνα την ανέκκλητη δήλωση και δέσμευση του δικαιούχου μετόχου κ. Κωνσταντίνου Κώτσια ότι από τις μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μετά την συντέλεση των νομίμων διατυπώσεων της αυξήσεως, θα δωρήσει σε όλους τους μετόχους που αναγράφονται στο μετοχολόγιο της εταιρείας με το κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ της 09/05/2008, οι οποίοι θα δηλώσουν ότι αποδέχονται την δωρεά και θα καταβάλλουν τον φόρο δωρεάς που τυχόν τους αναλογεί, τέσσερεις νέες μετοχές της αυξήσεως ανά δέκα παλαιές μετοχές.

- Η δωρεά προβλέπεται αποκλειστικά υπέρ των ως άνω μετόχων και δεν παρέχεται ευχέρεια των μετόχων αυτών να επιλέξουν μεταξύ της αποδοχής και της άσκησης του δικαιώματος δωρεάς ή της εκχωρήσεως αυτού σε άλλους μετόχους ή επενδυτές.

- Η ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος αποδοχής της δωρεάς και η σχετική προθεσμία θα ορισθούν από το ΔΣ της εταιρείας, το ταχύτερον μετά την οριστική έγκριση της αύξησης του Μετοχικού κεφαλαίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το ΧΑ και την συντέλεση των νομίμων διατυπώσεών αυτής και θα ανακοινωθούν έγκαιρα στον ημερήσιο τύπο όπου και όπως ο νόμος ορίζει, ενώ θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

- Η δήλωση του κάθε ενδιαφερομένου μετόχου περί αποδοχής της δωρεάς θα υποβληθεί στα γραφεία της εταιρείας με συστημένη επιστολή, ενώ η ταχυδρομική απόδειξη θα φυλαχθεί ως αποδεικτικό άσκησης του δικαιώματός του.

- Οι μέτοχοι οι οποίοι θα δηλώσουν ότι αποδέχονται τη δωρεά, θα πρέπει μαζί με την δήλωση αποδοχής να αποστέλλουν ή να προσκομίζουν στο γραφείο της εταιρείας και την σχετική βεβαίωση του Κ.Α.Α., τον αριθμό φορολογικού τους μητρώου, αντίγραφο (ή φωτοτυπία) της αστυνομικής ταυτότητας, όπως επίσης και τους αριθμούς μερίδας επενδυτή και λογαριασμού αξιών τους στο ΣΑΤ και να ορίζουν υποχρεωτικά τον χειριστή του λογαριασμού τους που θα έχουν αποδεδειγμένα εξουσιοδοτήσει να χειρίζεται αυτόν.

Οι μέτοχοι που θα ασκήσουν το παρεχόμενο δικαίωμα τους θα υποβάλλουν εν συνεχεία την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του ν. 2961/2001 (ΦΕΚ 266Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον ν. 3634/2008 (ΦΕΚ 9Α/26.01.2008) φορολογική δήλωση στην ΔΟΥ στην οποία υπάγονται και θα καταβάλλουν τον τυχόν αναλογούντα φόρο δωρεάς, σύμφωνα με την προβλεπόμενη φορολογική κλίμακα στα άρθρα 29 και 44 επ. του ως άνω νόμου, μέσα σε εύλογη προθεσμία που επίσης θα καθορισθεί και θα γνωστοποιηθεί κατά τα άνω.

- Δηλώσεις αποδοχής της δωρεάς οι οποίες δεν θα ασκηθούν μέχρι την λήξη της προθεσμίας του ΔΣ δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θεωρούνται ως μη γενόμενες.

- Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει αυτό με απόφασή του, τους ειδικότερους όρους, τις διαδικασίες και λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος της δωρεάς.

Προσέτι δεδομένου ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών από τους μετόχους, αλλά με την κεφαλαιοποίηση υφισταμένων ήδη από το έτος 2003 καταθέσεων του μετόχου της πλειοψηφίας Κωνσταντίνου Κώτσια, οι οποίες αναλώθηκαν για τις ανάγκες της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα η δωρεά αυτών προς τους υφιστάμενους μετόχους από τον μοναδικό δικαιούχο μέτοχο θα γίνει σύμφωνα με τους φορολογικούς νόμους χωρίς υποχρέωση και χωρίς αντάλλαγμα, ως πάσα δωρεά φυσικού προσώπου προς καθορισμένο πρόσωπο της επιλογής του, παρέλκει η σύνταξη και υποβολή επενδυτικού σχεδίου και χρονοδιαγράμματος υλοποίησης αυτού, όπως προβλέπεται προκειμένης αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες πραγματοποιούνται με άντληση κεφαλαίων από τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό, εκτός και αν άλλως ήθελε ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΧΑ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν στην Γενική Συνέλευση οι προθέσεις της εταιρείας και οι επί μέρους ενέργειες του Δ.Σ. που γίνονται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των αστικών ακινήτων της εταιρείας και οι προοπτικές.

Τέλος, η εταιρία γνωστοποίησε τις κατωτέρω μεταβολές ποσοστών των κάτωθι αναφερομένων μετόχων της εταιρείας, μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9/5/2008:

* Κώτσιας Κωνσταντίνος του Αχιλλέα: Είχε 8.362.581 μετοχές ήτοι ποσοστό 47,5542% και έχει σήμερα 6.362.581 μετοχές ήτοι ποσοστό 36,1811 %

* Κώτσιας Αχιλλέας του Κων/νου: Είχε 1.286.938 μετοχές ήτοι ποσοστό 7,3182 % και έχει σήμερα 1.786.938 μετοχές ήτοι ποσοστό 10,1615 %

* Κώτσια Ευγενία - Μαρία σύζυγος Κων/νου Κώτσια: Είχε 891.576 μετοχές ήτοι ποσοστό 5,0700 % και έχει σήμερα 1.891.576 μετοχές ήτοι ποσοστό 10,7565 %

* Κώτσια Πηνελόπη του Κων/νου: Είχε 890.176 μετοχές ήτοι ποσοστό 5,0620 % και έχει σήμερα 1.390.176 μετοχές ήτοι ποσοστό 7,9053 %.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v