Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΓΟ: Νέα σχέδια για ρευστότητα, Χρυσή Ευκαιρία

Αλλαγή προέκυψε στον σχεδιασμό της Τεγόπουλος για την άντληση ρευστότητας. Η διοίκησή της επιλέγει την απευθείας πώληση της "Χρυσής Ευκαιρίας" σε τιμή που φέρεται να είναι άνω των 80 εκατ. Τα σχέδια για επιστροφή κεφαλαίου.

ΤΕΓΟ: Νέα σχέδια για ρευστότητα, Χρυσή Ευκαιρία
Αιφνίδια αλλαγή προέκυψε στον αρχικό σχεδιασμό των αδελφών Τεγόπουλου, μεγαλομετόχων της εισηγμένης Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, για να αντλήσουν ρευστότητα.

Ενώ αρχικά είχε υιοθετηθεί το σενάριο της υποβολής δημόσιας πρότασης, εν συνεχεία delisting της μετοχής και τέλος πώλησης της «Χρυσής Ευκαιρίας», αυτό φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και να έχει επιλεγεί μόνο η εκδοχή της πώλησης της «Χρυσής Ευκαιρίας» (προς το παρόν), κι αυτή από την εισηγμένη και όχι από τους μεγαλομετόχους.

Η εκτροπή αυτή από τον αρχικό σχεδιασμό των μεγαλομετόχων φέρεται να οφείλεται στις (μεταπασχαλινές) προτάσεις του χρηματοοικονομικού συμβούλου (Deloitte) της εταιρίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του euro2day.gr ως προς τις νεότερες εξελίξεις, απλουστεύονται τα πράγματα και η διοίκηση της εισηγμένης σ’ αυτή τη φάση έχει επιλέξει την απευθείας πώληση της «Χρυσής Ευκαιρίας» σε τιμή που φέρεται να είναι άνω των 80 εκατ. ευρώ! Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν ως συνέχεια την απόδοση του αντιτίμου της πώλησης ως επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους και τη διατήρηση του status της εταιρίας ως εισηγμένης.

Αν και το σενάριο αυτό είναι φορολογικά πιο κοστοβόρο για την εισηγμένη απ’ ό,τι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, εντούτοις φέρεται να έχει επιλεγεί ως το χρονικά επωφελέστερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελεί πλέον θέμα χρόνου η δημοσιοποίηση της επίτευξης συμφωνίας για τη «Χρυσή Ευκαιρία» όπου και επισήμως θα πληροφορηθεί η αγορά τον νέο αγοραστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v