Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Απόφαση για ΑΜΚ (3ν/5π)

Τη συμμετοχή της Ιντρακάτ στον διαγωνισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Π. Σουρέτης, στο πλαίσιο της Γ.Σ. που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Intrakat: Απόφαση για ΑΜΚ (3ν/5π)
Τη συμμετοχή της Ιντρακάτ στον διαγωνισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Π. Σουρέτης, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. των μετόχων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο κ. Σουρέτης είπε ότι η Ιντρακάτ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό είτε ως συμμέτοχος σε κοινοπρακτικό σχήμα ελληνικών εταιριών είτε εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν σε συνεργασία με ξένες κατασκευαστικές.

Η Γ.Σ. της Ιντρακάτ ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για την ΑΜΚ της εταιρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών μέχρι του ποσού των 8.749.125 ευρώ και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί στην αναλογία 3 νέων μετοχών για κάθε 5 παλαιές, με την έκδοση 29.163.750 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, αξίας 0,30 ευρώ, ενώ η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας που έλαβε εξουσιοδότηση από τη Γ.Σ.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε μέρισμα 0,015 ευρώ ανά μετοχή, δικαιούχοι θα είναι οι κάτοχοι μετοχών στις 11/8/2008 και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 21/8/2008. Από την 12.08.2008, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α., χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

Η διοίκηση της εταιρίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση πτυχίου 7ης τάξης στο πλαίσιο της διαδικασίας επανάκρισης των τεχνικών εταιριών από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που αναμένεται να γίνει από τις αρχές του 2009.

Εν τω μεταξύ, η γενική συνέλευση ενέκρινε την από 31.12.2007 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου περί παράτασης, μέχρι την 30.06.2008, του χρονοδιαγράμματος διάθεσης του αδιάθετου υπολοίπου ποσού 395.500,00 ευρώ των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, εξέλεξε το νέο ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, με πενταετή θητεία, αποτελούμενο από τους κ. Σωκράτη Κόκκαλη του Πέτρου, Δημήτριο Κλώνη του Χρήστου, Αλέξανδρο Μυλωνάκη του Εμμανουήλ, Πέτρο Σουρέτη του Κωνσταντίνου, Νικόλαο - Σωκράτη Λαμπρούκο του Δημητρίου, Ευάγγελο Σακκά του Παναγιώτη, Γεώργιο ΄Αννινο του Αριστοτέλη, Αριστοτέλη ΄Αννινο του Γεωργίου, Αναστάσιο Τσούφη του Μιλτιάδη, Ιωάννη Χρυσικόπουλο του Κωνσταντίνου και Χαράλαμπο Καλλή του Κωνσταντίνου και εκ των ανωτέρω εξελέγησαν ως "ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη" του διοικητικού συμβουλίου, οι κ.κ. Αναστάσιος Τσούφης του Μιλτιάδη και Ιωάννης Χρυσικόπουλος του Κωνσταντίνου, με ποσοστό 100% επί των παρισταμένων μετόχων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v