Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστήρ Παλάς: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ κατά 100 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς κατά 99,68 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 1 νέας προς 2 παλαιές μετοχές στα 4,68 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. της εταιρίας.

Αστήρ Παλάς: Εγκρίθηκε η ΑΜΚ κατά 100 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς κατά 99,68 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία 1 νέας προς 2 παλαιές μετοχές στα 4,68 ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ. της εταιρίας.

Ειδικότερα, η Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά το ποσό των ευρώ 99.684.000 με την έκδοση 21,300,000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας ευρώ 3.00 η κάθε μία, δια της καταβολής μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με αναλογία μίας (1) νέας κοινής ονομαστικής μετοχής προς κάθε δύο (2) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές και σε τιμή διάθεσης ευρώ 4.68 ανά νέα μετοχή.

Η διαφορά η οποία θα προκύψει μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού "Αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο".

Τα συνολικά κεφάλαια θα διατεθούν προς :

1.Κάλυψη ιδίας συμμετοχής σε επενδύσεις που εντάσσονται στο καθεστώς ενίσχυσης της επιχορήγησης του Νόμου 3299/04

2.Αποπληρωμή μέρους των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων.

3.Ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη έργων του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας και ως κεφάλαιο κίνησης.

Η Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μεταβίβαση αρμοδιότητας στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει την έκδοση ομολογιακών δανείων για 5 έτη με δυνατότητα ανανέωσης.

Πάράλληλα, η Συνέλευση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγοντας ως ανεξάρτητο μέλος τον κ. Λαναρά Γεώργιο και ως μέλος τον κ. Καρυτινό Αριστοτέλη ,αποφασίζοντας την μεταβολή στη σύνθεση του Δ.Σ. της Εταιρίας το οποίο εφεξής θα απαρτίζεται από 11 (έντεκα) μέλη.

Τέλος, η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας και ειδικότερα της επωνυμίας της εταιρία από ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ (με 2 λάμδα) ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ σε ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ (με 1 λάμδα) ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, αλλά και την καταστατική έδρα της εταιρίας από Σανταρόζα 1 και Σταδίου, Αθήνα,ΤΚ 105-64 στη διεύθυνση του συγκροτήματος Απόλλωνος 40,Βουλιαγμένη, ΤΚ 166-71, με ισχύ από 1.1.2009.

Σημειώνεται ότι στη Συνέλευση παρευρέθησαν αυτοπροσώπως ή με εκπρόσωπό τους 29 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 33.576.543 μετοχές και ψήφους, επί συνόλου 42.600.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 78,82% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος: «Το 2007 αποτέλεσε για την Εταιρεία χρονιά περαιτέρω επενδύσεων στην ανανέωση των υποδοµών καθώς και στον τοµέα ανθρώπινου δυναµικού. Κοινός βασικός στόχος είναι η επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε να περιοριστεί σηµαντικά η εποχικότητα του ξενοδοχειακού µας συγκροτήµατος αυξάνοντας ταυτόχρονα την πληρότητα και συνεπώς τα έσοδα. Μια σειρά από επενδύσεις, αλλά και ένα οργανωµένο πρόγραµµα προβολής και δηµοσιότητας θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Το 2008 περιµένουµε ακόµη µια καλή χρονιά µε αύξηση του κύκλου εργασιών. Παρακαλώ σηµειώστε ότι η αύξηση θα προκύψει στις πωλήσεις ακόµη και χωρίς την συµβολή του ξενοδοχείου Αφροδίτη αφού θα παραµείνει κλειστό λόγω εργασιών.

Ο Αστέρας έχει ήδη µπει µε επιτυχία σε µια νέα εποχή. Είµαι αισιόδοξος ότι µε την ολοκλήρωση των έργων ο Αστέρας, το πιο σηµαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τουρισµού, θα εκπληρώσει τις προσδοκίες όλων µας πελατών, εργαζοµένων και µετόχων». 

Επενδύσεις

Τα έργα τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί εντός του προγραµµατισµένου χρονοδιαγράµµατος -ή ολοκληρώνονται εντός των προσεχών εβδοµάδων- περιλαµβάνουν την πλήρη ανακαίνιση και διαµόρφωση των καµπανών και των περιβαλλόντων χώρων, την µετατροπή του εστιατορίου πολυτελείας «Club House» σε Matsuhisa Athens, την πλήρη ανακαίνιση της πλαζ «Astir Beach», την ανακατασκευή της πρόσοψης του ξενοδοχείου «The Westin Athens», του Σκι Μπαρ και άλλων υποδοµών, την ανακαίνιση του εστιατορίου Ταβέρνα 37.

Αυτές οι νέες επενδύσεις αποδίδουν από τη φετινή σεζόν και θα προσδώσουν θετική δυναµική στην εµπορική πολιτική και την ανταγωνιστικότητα της Εταιρείας.

Οσον αφορά στο ξενοδοχείο «Αφροδίτη», η πλήρης ανακαίνιση η οποία ξεκίνησε µέσα στο 2007 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, η Εταιρεία διενεργεί µελέτες για τη δηµιουργία νέου συνεδριακού κέντρου. Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, που αναµένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2010, περιλαµβάνονται ακόµη 5 σηµαντικά έργα, πλέον αυτών που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, τα οποία είναι: (α) η διαµόρφωση και αναβάθµιση όλων των εξωτερικών χωρών του συγκροτήµατος µε δηµιουργία δράσεων µε περιβαλλοντολογική προσέγγιση όπως για παράδειγµα την υπογειοποίηση των χώρων στάθµευσης, (β) η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ξενοδοχείου Αφροδίτη, (γ) η δηµιουργία συνεδριακού κέντρου και κέντρου διοίκησης, (δ) δηµιουργία χώρου
εκδηλώσεων και τέλος (ε) η πλήρης ανακαίνιση του γνωστού χώρου «9 Μούσες».

Άλλα έργα που έχουν να κάνουν κυρίως µε την ασφάλεια αλλά και την αισθητική όπως αναβαθµίσεις σε πυρασφάλεια, φωτισµό περιβαλλόντων χώρων, βελτιώσεις στις λοιπές εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα µε τα κυρίως έργα.

Σηµειώνεται ότι η διοίκηση έχει ήδη καταθέσει φάκελο στο υπουργείο Οικονοµικών για την ένταξη των περισσότερων από τα παραπάνω έργων στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόµου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v