Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διορθώσεις στα τεύχη για Μελίτη Φλώρινας

Διορθώσεις στα τεύχη δημοπράτησης για το έργο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Διορθώσεις στα τεύχη για Μελίτη Φλώρινας
Διορθώσεις στα τεύχη δημοπράτησης για το έργο κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μελίτη Φλώρινας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το οποίο ενέκρινε τελικά και τη σύμβαση με την Ήρων Θερμοηλεκτρική για την εμπορική εκμετάλλευση της μονάδας της τελευταίας.

Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το euro2day.gr, επισημάνθηκε η ανάγκη ορισμένων διορθώσεων στα τεύχη για τον διαγωνισμό σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυνατότητα αυτών που θα συμμετάσχουν, καθώς και με τη χρηματοδότηση του έργου.

Πρόκειται για αλλαγές ήσσονος σημασίας, όπως έγινε γνωστό από αρμόδια πηγή της ΔΕΗ, καθώς τα τεχνικά στοιχεία δεν μεταβάλλονται. Τα διορθωμένα τεύχη θα έρθουν τελικά προς έγκριση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ την επόμενη εβδομάδα.

Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Μελίτης θα είναι ισχύος 420 - 450 MW, με καύσιμο κονιορτοποιημένο λιγνίτη, με πρόβλεψη και για παροχή θερμικής ισχύος 70 MW που θα προορίζεται για τηλεθέρμανση της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 675 εκατ. ευρώ. Ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη παράδοσης του έργου σε περίπου 4,5 χρόνια (52 μήνες) από τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης.

Εξάλλου, το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα και τη σύμβαση με την Ήρων Θερμοηλεκτρική, που προβλέπει την εκμετάλλευση της θερμοηλεκτρικής μονάδας της δεύτερης, ισχύος 147 MW, έως το 2010. Είναι η τρίτη φορά που έρχεται προς έγκριση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ η σύμβαση, καθώς τις δύο προηγούμενες η φορτωμένη ατζέντα του Δ.Σ., όπως υποστηρίχτηκε αρμοδίως, δεν επέτρεψε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v