Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Υπερκαλύφθηκε η έκδοση χρεογράφων

H Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι η έκδοση μέχρι €573.409.701 Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 υπερκαλύφθηκε συγκεντρώνοντας εγγραφές συνολικού ποσού €583 εκατομμυρίων.

Κύπρου: Υπερκαλύφθηκε η έκδοση χρεογράφων
H Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι η έκδοση μέχρι €573.409.701 Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018 υπερκαλύφθηκε συγκεντρώνοντας εγγραφές συνολικού ποσού €583 εκατομμυρίων.

Η τεράστια αυτή επιτυχία ενδυναμώνει περαιτέρω την κεφαλαιουχική βάση και ρευστότητα του Συγκροτήματος συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών του.

Η Τιμή διάθεσης των Μετατρέψιμων Χρεογράφων ως καθορίστηκε από τη διαδικασία βιβλίου προσφορών (bookbuilding) ανέρχεται σε €1 για το κάθε ένα.

Οι ανέκκλητες αιτήσεις για ποσά μέχρι €20 εκατ. οι οποίες υποβλήθηκαν από το επενδυτικό κοινό και θεσμικούς επενδυτές για αδιάθετα Μετατρέψιμα Χρεόγραφα ικανοποιήθηκαν πλήρως. Ανέκκλητες αιτήσεις για αδιάθετα Μετατρέψιμα Χρεόγραφα οι οποίες υποβλήθηκαν για ποσά πέραν των €20 εκατ. ικανοποιήθηκαν μερικώς έτσι ώστε το συνολικό ποσό της έκδοσης να ανέλθει σε €573.409.701.

Οι επιστολές παραχώρησης Μετατρέψιμων Χρεογράφων στους αιτητές της έκδοσης Μετατρέψιμων Xρεογράφων θα σταλούν στις 8 Αυγούστου 2008.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση προορίζονται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του Συγκροτήματος και μαζί με τα προβλεπόμενα στο τριετές σχέδιο του Συγκροτήματος αυξημένα αδιανέμητα κέρδη, θα επενδυθούν για την ταχύτερη ανάπτυξη των εργασιών και των μεγεθών του Συγκροτήματος στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η Τράπεζα έχει υποβάλει αίτηση στις αρμόδιες αρχές για εισαγωγή των Μετατρέψιμων Χρεογράφων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Αριστοδήμου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας: «Οι σωστές στρατηγικές επιλογές και η προσήλωση και συνέπεια στην επίτευξη των στόχων μας, επιβραβεύονται για ακόμη μία φορά από τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό με την επιτυχημένη κάλυψη της έκδοσης των μετατρέψιμων χρεογράφων.

Συνεχίζουμε την πορεία ανάπτυξης του Συγκροτήματος, βασισμένοι στο στρατηγικό μας σχεδιασμό, με στόχο πάντοτε τη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για τους μετόχους και το προσωπικό μας αλλά και την οικονομία ευρύτερα.»

Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος, τόνισε: «Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το επενδυτικό κοινό την αναπτυξιακή πορεία, τη στρατηγική και τις προοπτικές του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά από την υπερκάλυψη της έκδοσης των μετατρέψιμων χρεογράφων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου επικρατούν δυσμενείς συνθήκες στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Η συμφωνία εξαγοράς της Uniastrum Bank στη Ρωσία, η διεθνοποίηση του Συγκροτήματος και η επιτυχής έκδοση των μετατρέψιμων χρεογράφων, επισφραγίζουν τη συνέπεια και την αξιοπιστία με την οποία η Τράπεζα υλοποιεί τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της πορείας.»

Ο κ. Γιάννης Κυπρή, Πρώτος Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος, σημείωσε: «Η επιτυχία της έκδοσης των μετατρέψιμων χρεογράφων επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αμέριστη στήριξη της πλατειάς βάσης των μετόχων και πελατών του Συγκροτήματος καθώς και του επενδυτικού κοινού στο στρατηγικό μας σχεδιασμό. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε σημαντικά το προσωπικό του Συγκροτήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v