Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Αύξηση 5,96% στα κέρδη ομίλου στο εξάμηνο

Αύξηση 5,96% στον όμιλο και 7,07% στη μητρική παρουσίασαν κέρδη μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας Mevaco, στο εξάμηνο του 2008, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Mevaco: Αύξηση 5,96% στα κέρδη ομίλου στο εξάμηνο
Αύξηση 5,96% στον όμιλο και 7,07% στη μητρική παρουσίασαν κέρδη μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας Mevaco, στο εξάμηνο του 2008, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών 15,57 εκ. ευρώ, έναντι 12,32 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2007, σημειώνοντας αύξηση 26,40%.

Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 2,99 εκ. ευρώ, έναντι 2,69 εκ. ευρώ το 2007, σημειώνοντας αύξηση 11,30%.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,51 εκ. ευρώ, έναντι 1,43 εκ. ευρώ την αντίστοιχης περίοδο του 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 5,96%.

Όσον αφορά στη μητρική, ο κύκλος Εργασιών 11,60 εκ. ευρώ έναντι 9,42 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της του 2007 σημειώνοντας αύξηση 23,20%.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας 2,37 εκατ. ευρώ έναντι 2,18 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2007 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 8,94%.

Επίσης, τα Κέρδη Μετά από Φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,38 εκ. ευρώ έναντι 1,29 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 7,07%. 

Σημειώνεται, ότι η εξέλιξη των μεγεθών αποτελεί αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πέραν της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν οι παραδοσιακοί πελάτες, η μητρική Εταιρεία απέκτησε και εγκατέστησε νέο υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που παρέχει δυνατότητες πλήρους κάλυψης των αναγκών σε μεταλλικές κατασκευές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις νέων προϊόντων.

Παράλληλα, αποδίδει θετικά αποτέλεσμα η προσπάθεια της διοίκησης για την περαιτέρω διεύρυνση των εξαγωγών της και την εξασφάλιση επιχειρηματικών συνεργασιών μακράς και ουσιαστικής προοπτικής.

Αποτέλεσμα την προαναφερθέντων είναι η σημαντική ενίσχυση των υπεργολαβικών παραγγελιών. Σημαντική συνεισφορά στην αύξηση του κύκλου εργασιών της Εταιρείας είχε η ανάπτυξη της νέας δραστηριότητας της Εταιρείας συνισταμένης στην έντονη συμμετοχή της στην κατασκευή μεταλλικών στοιχείων (πλαίσια μορφοσιδήρου) για την στήριξη υπογείων σηράγγων τόσο για τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας όσο και για τις διανοιγόμενες νέες σιδηροδρομικές σήραγγες καθώς και οδικές σήραγγες (Αρτεμίσιο-Τρίπολη, Μέτσοβο - Περιστέρι κ.α.).

Παράλληλα, η Εταιρεία, συνεχίζει την επιθετική πολιτική στον τομέα των επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των πελατών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα σημαντικά ενισχυμένα ενοποιημένα αποτελέσματα του Α' Εξαμήνου 2008, αντικατοπτρίζουν τα θετικά αποτελέσματα των κινήσεων εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της οικονομικής θέσης και της παραγωγικής δυναμικότητας της Mevaco Βορείου Ελλάδος.

Οι προοπτικές της εν λόγω εταιρείας είναι ιδιαίτερα ευοίωνες λόγω της ενασχόλησής της με ηλιακά συστήματα ενόψει της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και της αντίστοιχης προσπάθειας απεξάρτησης από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λ.π.) και στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v