Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Έκλεισε η συμφωνία με τράπεζες (upd)

Σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναφορικά με το πλάνο χρηματοδότησης ύψους 14,9 εκατ. ευρώ, ήλθε η Altec, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, αναφορικά με το πλάνο χρηματοδότησης ύψους 14,9 εκατ. ευρώ, ήλθε η Altec.

Από αυτά, τα 9,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην Altec και τα υπόλοιπα στις θυγατρικές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μέρος των κεφαλαίων θα κατευθυνθεί σε αποπληρωμή δόσης ομολογιακού ύψους 4 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο ενώ περί το 1,5 εκατ. θα διατεθεί για αποπληρωμή οφειλών της Altec Telecoms.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας χρηματοδότησης, ενεχυριάζονται οι μετοχές του κ. Αθ. Αθανασούλη, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του euro2day στις 19/9, ενώ μπαίνει σύμβουλος κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, ο οποίος ουσιαστικά θα έχει ρόλο τοποτηρητή στον όμιλο.

Οι τράπεζες θα ελέγχουν και τις εκταμιεύσεις του ομίλου.

**** Η ανακοίνωση της εταιρίας

Συμφωνία για χρηματοδότηση ALTEC - Tραπεζών

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των τριών βασικών πιστωτριών Τραπεζών ( Εθνική, Eurobank, Πειραιώς ) και της ALTEC για την χρηματοδότησή της. Σύμφωνα με αυτή, η ALTEC θα λάβει άμεσα το ποσό των 15 εκ. ευρώ.

Για την επίτευξη της συμφωνίας δόθηκε προσωπική εγγύηση του βασικού μετόχου της ALTEC κ. Αθανασούλη Θανάση.

Στην συμφωνία επίσης προβλέπεται ότι μέχρι τις 28/2/2009, αναστέλλεται κάθε μορφής υποχρέωση της ALTEC προς τις τράπεζες.

Παράλληλα, θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τις τράπεζες, σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως επίσης και business plan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v