Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας... Αθανασόπουλου - κυβέρνησης

Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ζήτημα απομάκρυνσης του προέδρου και της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου, ενώ την ίδια στιγμή ο τελευταίος φαίνεται ότι βάζει πολύ νερό στο κρασί του.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Ασκήσεις ισορροπίας... Αθανασόπουλου - κυβέρνησης
Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ζήτημα απομάκρυνσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου. Την ίδια στιγμή ο τελευταίος φαίνεται ότι βάζει πολύ νερό στο κρασί του σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα της αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ αντιδρούν στις υπέρογκες αυξήσεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του euro2day, υπό την τρέχουσα συγκυρία απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί από τη θέση του ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει καταστήσει σαφές με τις δηλώσεις του ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Το ζήτημα βέβαια παραμένει ανοιχτό για την κυβέρνηση και σαφώς συνδέεται με τις αντοχές του κ. Αθανασόπουλου να υποχωρεί κάθε φορά στα ζητήματα που δεν συμβαδίζουν απαραίτητα με την κοινωνική ευαισθησία που επιλέγει να προβάλλει σε αυτή τη φάση η κυβερνητική πολιτική υπό τη σκιά της διεθνούς κρίσης.

Το πλέον χαρακτηριστικό θέμα και η αιχμή της συνδυασμένης επίθεσης που δέχεται από χθες ο κ. Αθανασόπουλος τόσο από κυβερνητικά στελέχη όσο και από βουλευτές της Ν.Δ. είναι η αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο euro2day ότι το θέμα αυτό μπορεί να παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης της ΔΕΗ, θα είναι ωστόσο πολύ χαμηλές. Ενδεχομένως να προταθεί να κινούνται στα όρια του πληθωρισμού, αν και τελική πρόταση δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, βαρόμετρο για την τύχη του κ. Αθανασόπουλου θα αποτελέσει το περιεχόμενο του επιχειρησιακού σχεδίου της Επιχείρησης το οποίο θα παρουσιαστεί στους αναλυτές στις 18 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v