Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρόκας: Από 19/11 έως 17/12 η περίοδος αποδοχής ΔΠ

Από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 έως την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 μπορούν οι μέτοχοι της εταιρείας Ρόκας να δηλώσουν την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης της εταιρείας Iberdrola.

Ρόκας: Από 19/11 έως 17/12 η περίοδος αποδοχής ΔΠ
Από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 έως την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 μπορούν οι μέτοχοι της εταιρείας Ρόκας να δηλώσουν την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης της Iberdrola, με την υποβολή της σχετικής δήλωσης αποδοχής σε οποιοδήποτε κατάστημα της Eurobank.

Eιδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Iberdrola ανακοινώνει την έναρξη περιόδου αποδοχής στο πλαίσιο της προαιρετικής Δ.Π. για την αγορά των κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και των προνομιούχων ονομαστικών μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου της Ρόκας, έναντι ανταλλάγματος 16,00 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 11,00 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008, το Πληροφοριακό Δελτίο της εταιρείας «IBERDROLA RENOVABLES, S.A.» για την προαιρετική δημόσια πρόταση, για το σύνολο των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» που δεν ανήκουν στον προτείνοντα.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης θα δημοσιευθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της ως άνω περιόδου αποδοχής. Η πληρωμή των μετόχων που θα αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση θα ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου 2008.

Αν, μετά το τέλος της δημόσιας πρότασης, ο προτείνων έχει αποκτήσει τουλάχιστον το 90% των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας, θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών των μετόχων μειοψηφίας σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, εντός τριών μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής.

Όπως υποδεικνύεται από την Ε.Κ., αν, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ο προτείνων κατέχει μετοχές που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 90% μίας μόνο κατηγορίας μετοχών της εταιρείας, το δικαίωμα εξαγοράς θα ασκηθεί μόνο για τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας της ίδιας κατηγορίας και όχι για το σύνολο των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας.

Μετά την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς, ο προτείνων προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v