Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 501,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση ισχυρότερη των προβλέψεων εμφάνισε ο ΟΤΕ στο εννεάμηνο σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, με τα κέρδη του να παρουσιάζονται ενισχυμένα κατά 15,9% στα 501,7 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Στα 501,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου
Αύξηση ισχυρότερη των προβλέψεων εμφάνισε ο ΟΤΕ στο εννεάμηνο σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας, με τα κέρδη του να εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 15,9% στα 501,7 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 4,766 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο, αυξημένος κατά 1,7%.  

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο ΟΤΕ θα εμφανίσει κέρδη μετά φόρων στα 483 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,5%. Τα έσοδα αναμένονταν αυξημένα κατά 1,8% στα 4,77 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA προβλεπόταν ότι θα σημειώσουν άνοδο 2% στο 1,7 δισ. ευρώ.

Προοπτικές

Η διοίκηση θεωρεί ότι οι τάσεις του εννεαμήνου θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από το ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενώ η RomTelecom θα επωφεληθεί από μικρότερη απώλεια πελατών και μείωση του κόστους της.

Η όποια επιβράδυνση στις επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας αναμένεται να αντισταθμιστεί από τη συνεχιζόμενη ενδυνάμωση της κινητής τηλεφωνίας, λόγω της υπεροχής του ομίλου Cosmote σε τεχνολογία και δίκτυο διανομής. Αν και κανένας τομέας δεν θα μείνει ανεπηρέαστος από την παρούσα οικονομική κρίση, ο ΟΤΕ αναμένει ότι η κερδοφορία του την επόμενη χρονιά θα είναι τουλάχιστον αντίστοιχη με την τρέχουσα.

Δηλώσεις Π. Βουρλούμη

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ κατά το γ΄ τρίμηνο 2008, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε: «Για άλλο ένα τρίμηνο, ο όμιλος ΟΤΕ είχε σταθερές επιδόσεις σε ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικές αγορές και εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Η αντοχή που επιδεικνύει ο όμιλος και η υγιής κερδοφορία στο τρίμηνο οφείλονται κατά ένα μεγάλο μέρος στις συνεχιζόμενες εξαιρετικές επιδόσεις στην κινητή τηλεφωνία, όπου όλες οι βασικές λειτουργικές μονάδες παρουσίασαν καλή αύξηση εσόδων και ακόμα ισχυρότερη βελτίωση στην κερδοφορία.

Η Cosmote Ρουμανίας επιβεβαίωσε τη λειτουργική της κερδοφορία τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα. Η Cosmote Ελλάδας πέτυχε περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της χάρη στην πειθαρχημένη και στοχευμένη προσέγγισή της προς όλα τα τμήματα της αγοράς.

Τα ισχυρά αποτελέσματα από τις δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία αντισταθμίζουν και με το παραπάνω τις μέτριες τριμηνιαίες επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδος, όπου συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε ανταγωνιστές με εμπορικές προτάσεις που δεν είναι ούτε ορθολογικές ούτε βιώσιμες - και οι οποίες οδήγησαν σε περαιτέρω απώλεια γραμμών αυτό το τρίμηνο. Για να συγκρατήσουμε αυτήν την απώλεια συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε νέα προϊόντα, να βελτιώνουμε την ποιότητα και την αξιοπιστία μας, καθώς και να υλοποιούμε στοχευμένα προγράμματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Επίσης, η νέα μας οργανωτική δομή (διαχωρισμός οικιακών και εταιρικών - επιχειρησιακών πελατών) μας επιτρέπει να αναλύουμε και να ικανοποιούμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας. Η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδος επηρεάστηκε αυτό το τρίμηνο από υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλείς υποχρεώσεις, που οφείλονται, κατά ένα μεγάλο μέρος, στις δυσκολίες ορισμένων εναλλακτικών παρόχων. Λόγω του παρελθόντος της ως κρατικού μονοπωλίου, η εταιρία επιβαρύνεται από μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος από αυτό μίας ανταγωνιστικής εταιρίας του ιδιωτικού τομέα. Μελετάμε τρόπους να μειώσουμε αυτό το κόστος.

Η RomΤelecom είχε άλλο ένα καλό τρίμηνο. Έναν χρόνο πριν έχανε γραμμές με ετήσιο ρυθμό σχεδόν 17%, που τώρα έχει μειωθεί στο 1,6%, καθώς οι πετυχημένες κινήσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής τηλεόρασης ενίσχυσαν την πιστότητα των πελατών. Με τον πλήρη έλεγχο των δραστηριοτήτων μας στην κινητή τηλεφωνία, τις ισχυρότερες διοικητικές ομάδες σε όλες τις δραστηριότητές μας και την υποστήριξη ενός ισχυρού συνεργάτη, της Deutsche Telekom, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να επιτύχουμε περαιτέρω βελτιώσεις στην κερδοφορία σε όλες τις μονάδες του ομίλου».

Ανάλυση των αποτελεσμάτων

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008 ανήλθε στα € 1.638,5 εκατ., αυξημένος κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει κυρίως τις ισχυρές επιδόσεις της κινητής τηλεφωνίας, καθώς και την αύξηση των εσόδων από μισθωμένες γραμμές και υπηρεσίες data, καθώς και από παροχή υπηρεσιών, ιδιαίτερα από τη συνεγκατάσταση των παρόχων και την πρόσβαση στον τοπικό βρόγχο (LLU).
Εξαιρουμένων των εσόδων που προέρχονταν από τη θυγατρική μας InfOTE, η οποία πωλήθηκε το δ΄ τρίμηνο του 2007, ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα είχε αύξηση κατά 1,5% το γ΄ τρίμηνο του 2008.

Τα λειτουργικά έξοδα του ομίλου εξαιρουμένων των αποσβέσεων, κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008, αυξήθηκαν οριακά (+0,4%) και ανήλθαν στα € 1.018,2 εκατ., καθώς οι αυξήσεις σε μισθοδοσία και λοιπά έξοδα σε όλες τις λειτουργικές μονάδες του ομίλου αντισταθμίστηκαν από μεγάλη μείωση στο κόστος του εξοπλισμού.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας το γ΄ τρίμηνο του 2008 ανήλθαν σε € 308,2 εκατ., αυξημένες κατά 2,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Η αύξηση αυτή, που οφείλεται κυρίως στην ΟΤΕ Α.Ε. και στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας, αντισταθμίστηκε μερικώς από τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας στη RomΤelecom λόγω της εφαρμογής το 2008 προγράμματος πρόωρης αποχώρησης.

Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου το γ΄ τρίμηνο του 2008 παρουσίασαν αύξηση κατά 2,5% και ανήλθαν σε € 327,1 εκατ., ως αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης των εσόδων κινητής τηλεφωνίας.

Οι χρηματορροές από όλες τις δραστηριότητες του ομίλου αυξήθηκαν κατά 32,9% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2007 και ανήλθαν σε € 457,2 εκατ., ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου. Επιπλέον, το γ΄ τρίμηνο του 2008 ο ΟΤΕ κατέβαλε € 9,2 εκατ., που σχετίζονται με το πρόγραμμα πρόωρης αποχώρησης με κίνητρα προς το επικουρικό ταμείο ασφάλισης του ΟΤΕ σε σύγκριση με συνολικές πληρωμές € 77,9 εκατ. το γ΄ τρίμηνο του 2007.

Cosmote

Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008, ο όμιλος COSMOTE συνέχισε να σημειώνει ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας τη δυναμική ανάπτυξη των εσόδων του -ιδίως από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες- συνεχίζοντας την ενίσχυση της κερδοφορίας EBITDA και βελτιώνοντας περαιτέρω το περιθώριο EBITDA.

Συνεισφέροντας καταλυτικά στην ανάπτυξη του ομίλου, η COSMOTE Ρουμανίας συνέχισε τις θετικές επιδόσεις ενισχύοντας την κερδοφορία EBITDA σε 13,2 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρία σημείωσε θετική κερδοφορία EBITDA (10,6 εκατ. ευρώ) για ολόκληρο το εννεάμηνο.

Στην Ελλάδα, η COSMOTE συνεχίζει να αυξάνει το περιθώριο ΕΒΙTDA, να ενισχύει σταθερά το μερίδιο αγοράς της και να «κερδίζει» το σύνολο της ανάπτυξης των εσόδων του κλάδου. Επιπλέον, τόσο η GLOBUL στη Βουλγαρία όσο και η AMC στην Αλβανία εξακολούθησαν να βελτιώνουν το περιθώριο ΕΒΙTDA.

Συνολικά, οι επιδόσεις του ομίλου COSMOTE παραμένουν ισχυρές, με την εταιρία να κερδίζει έδαφος έναντι του ανταγωνισμού σε Ελλάδα και Ρουμανία και να βελτιώνει τα έσοδα και την κερδοφορία EBITDA σε Βουλγαρία και Αλβανία. Η COSMOTE εκτιμά ότι στο γ΄ τρίμηνο ενίσχυσε την πελατειακή της βάση, τα έσοδα και το EBITDA και στις τέσσερις χώρες παρουσίας της με υψηλότερους ρυθμούς από τους κύριους ανταγωνιστές της. Οι επιδόσεις αυτές επιτεύχθηκαν σε ένα περιβάλλον με συνεχείς ρυθμιστικές πιέσεις, ωρίμανση αγορών και εντεινόμενο ανταγωνισμό από νέους παρόχους σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία. Παράλληλα, όλες οι αγορές χαρακτηρίζονται από έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο χρεώσεων.

Συνολικά ο όμιλος πρόσθεσε 1,226 εκατ. νέους πελάτες το γ΄ τρίμηνο με την πελατειακή βάση του να ξεπερνά τα 18,6 εκατ., αυξημένη κατά 32,4% σε σχέση με πέρυσι. Η ανάπτυξη της πελατειακής βάσης ήταν δυναμική σε όλες τις αγορές, με τη Ρουμανία να προσθέτει 604 χιλιάδες και την Ελλάδα 490 χιλιάδες, παρά την ωριμότητα της αγοράς. Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ συνεισέφερε 68% των καθαρών νέων συνδέσεων του ομίλου (εκτός Αλβανίας), έναντι 56% το γ΄ τρίμηνο του 2007, αυξάνοντας σταθερά τη συνεισφορά της στις νέες συνδέσεις του ομίλου.

Αλβανία - AMC

Κατά το γ΄ τρίμηνο, η AMC συνέχισε να ενισχύει σταθερά τις επιδόσεις της. Η εταιρία προσέλκυσε περίπου 36 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις, με την πελατειακή της βάση να διαμορφώνεται στο εννεάμηνο σε περίπου 1,32 εκατ., αυξημένη κατά 15,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδα της AMC στο γ΄ τρίμηνο του 2008 ενισχύθηκαν κατά 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ως αποτέλεσμα της σταθερής ενίσχυσης της πελατειακής βάσης της εταιρίας, της ανόδου στην κίνηση κατά 10% και της αύξησης της εξερχόμενης κίνησης SMS κατά 29%.

Βουλγαρία - GLOBUL

Το γ΄ τρίμηνο, η GLOBUL ενίσχυσε τα έσοδά της κατά 10,7% και διατήρησε το μερίδιό της στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική βουλγαρική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Τα έσοδα της εταιρίας από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 8,4%, με κύριο μοχλό τα έσοδα από εξερχόμενη κίνηση των συνδρομητών συμβολαίου (+12,9%).

Κατά το γ΄ τρίμηνο, η GLOBUL ενίσχυσε το περιθώριο EBITDA, παρά τη σημαντική αύξηση των συνδρομητών συμβολαίου. Θετικά συνέβαλε και η συγκράτηση του συνολικού λειτουργικού κόστους (+3%), κυρίως σε επίπεδο τηλεπικοινωνιακού δικτύου, μάρκετινγκ και διοικητικών εξόδων.

πΓΔΜ - COSMOFON

Σε ένα ώριμο λειτουργικό περιβάλλον, η COSMOFON συνέχισε τη θετική της πορεία. Η εταιρία προσέλκυσε το γ΄ τρίμηνο του 2008, συνολικά, 23 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις, με την πελατειακή της βάση στο τέλος του τριμήνου να διαμορφώνεται στις 663 χιλιάδες, ενισχυμένη κατά 22,5% σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό των πελατών συμβολαίου συνεχίζει να ενισχύεται, στο 23,5% το γ΄ τρίμηνο από 22% το β΄ τρίμηνο της χρονιάς. Μετά την απόκτηση άδειας 3ης γενιάς το α΄ τρίμηνο, η εταιρία πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου 3G, ενώ ξεκίνησε ήδη την εμπορική διάθεση -μεταξύ άλλων- υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στις αρχές Ιουλίου, η ανταπόκριση στις οποίες είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική.

Η GLOBUL συνεχίζει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση των πελατών συμβολαίου, προσελκύοντας 105 χιλιάδες περίπου νέους πελάτες συμβολαίου, που συνολικά πλέον ανέρχονται σε 2 εκατ., αποτελώντας το 48% της πελατειακής βάσης της εταιρίας. Σε αντιστοιχία με προηγούμενα τρίμηνα, οι πελάτες καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 31 χιλιάδες περίπου, με αποτέλεσμα η συνολική πελατειακή βάση της εταιρίας να ξεπερνά τα 4 εκατ.

Ρουμανία - COSMOTE Ρουμανίας

Υπερδιπλασιάζοντας τα έσοδά της κατά το γ΄ τρίμηνο, η CΟSMOTE Ρουμανίας έχει πλέον αποκτήσει τη δυναμική που της επιτρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τόσο τις λειτουργικές της επιδόσεις όσο και την κερδοφορία της. Κατά το τρίμηνο, η COSMOTE προσέλκυσε περισσότερες από 604 χιλιάδες καθαρές νέες συνδέσεις (περίπου 134 χιλιάδες από αυτές είναι συνδέσεις συμβολαίου), με τη συνολική πελατειακή της βάση να διαμορφώνεται σε 5,2 εκατ.

Οι συνδρομητές συμβολαίου ανέρχονται σε 18% επί του συνόλου. Αξιοσημείωτο είναι πως σε σημαντικές πόλεις και περιοχές της χώρας η COSMOTE είναι ήδη 2η σε μερίδιο αγοράς. Η ενισχυμένη πελατειακή βάση της COSMOTE ενδυναμώνει την παρουσία της εταιρίας στην αγορά επιτρέποντας την περαιτέρω προσέλκυση νέων πελατών με την αξιοποίηση της τάσης για χρήση εντός δικτύου. Επιπλέον, τα πλεονεκτήματα της εταιρίας σε επίπεδο δικτύου διανομής και marketing, παράλληλα με το άρτιο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων και της κερδοφορίας της COSMOTE Ρουμανίας. Από τα τέλη του β΄ τριμήνου, η COSMOTE Ρουμανίας διέθεσε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πακέτα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της πελατειακής της βάσης αλλά και της χρήσης που πραγματοποιείται. Αποτέλεσμα η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Συνολικά, κατά το γ΄ τρίμηνο της χρονιάς η ΓΕΡΜΑΝΟΣ συνεισέφερε 811.000 καθαρές νέες συνδέσεις σε επίπεδο ομίλου COSMOTE, προσελκύοντας το 68% των νέων συνδέσεων σε όλες τις χώρες (εκτός Αλβανίας) για το τρίμηνο.

Ο κύκλος εργασιών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ανήλθε σε 263,7 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 65 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν σε προμήθειες, ενώ τα 191 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν πωλήσεις προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων 21 εκατ. ευρώ από άλλα προϊόντα, πλην κινητής τηλεφωνίας, 54 εκατ. από συσκευές και περίπου 108 εκατ. ευρώ από τη χονδρική.

RomΤelecom

Ο κύκλος εργασιών της RomΤelecom το γ΄ τρίμηνο του 2008 αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2007, καθώς η εταιρία επικεντρώθηκε στο να διατηρήσει σχεδόν σταθερή τη συνδρομητική βάση στη σταθερή τηλεφωνία και να αυξήσει τα έσοδα από νέες υπηρεσίες (ευρυζωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες δεδομένων και ψηφιακής δορυφορικής τηλεόρασης), αντισταθμίζοντας τη μείωση των εσόδων από παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεφωνίας.

Οι προσπάθειες για συγκράτηση πελατών έφεραν αποτελέσματα, οδηγώντας σε απώλεια συνδρομητών περίπου 1,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ τον αμέσως προηγούμενο χρόνο η απώλεια ήταν της τάξης του 17%. Παράλληλα, συνεχίστηκε η αύξηση της χρήσης στις τηλεφωνικές συνδέσεις PSTN, ιδιαίτερα της υπεραστικής κίνησης (αύξηση 27% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007), υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πιστότητα των πελατών.

Η γενικότερη μείωση στα έσοδα από τέλη διασύνδεσης, που δημιούργησε μείωση της τάξης του 4% στα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής, δε στάθηκε δυνατόν να αντισταθμιστεί πλήρως από την αύξηση κατά 8% της κίνησης χονδρικής κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008.

Η αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες data (ADSL, VPN, άλλες ευρυζωνικές υπηρεσίες) παρέμεινε ισχυρή (+53%) και κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2008, οι ευρυζωνικές συνδέσεις της RomΤelecom έφτασαν τις 567.000, δηλ. 325.000 περισσότερες σε σχέση με 1 χρόνο πριν (αύξηση της τάξης του 135% σε ετήσια βάση).

Ο συνδυασμός δελεαστικής τιμολογιακής πολιτικής και καινοτόμων τεχνικών marketing οδήγησε την υπηρεσία δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης «Dolce» σε σταθερή ανάπτυξη. Οι πελάτες της υπηρεσίας «Dolce» ανήλθαν στις 559.000 στο τέλος του γ΄ τριμήνου του 2008, αυξημένοι κατά 268.000 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του 2007. Όπως και στο παρελθόν, η ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης ψηφιακής τηλεόρασης πυροδότησε και σημαντική αύξηση, της τάξης του 39%, στις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Τα λειτουργικά έξοδα προ αποσβέσεων της RomΤelecom κατά το γ΄ τρίμηνο του 2008 είναι αυξημένα κατά 7,1% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2007. Για να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό στην τοπική αγορά τηλεπικοινωνιών, η RomΤelecom διατήρησε σε ισχύ καινοτόμες συνδυαστικές προσφορές, που μεταφράζονται σε αυξημένα έξοδα κατά € 5 εκατ. για αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Επιπλέον, τα έξοδα προς τρίτους αυξήθηκαν κατά € 4 εκατ. κυρίως λόγω υποστηρικτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένους συμβούλους στα προγράμματα εταιρικού μετασχηματισμού.

Με βάση τα παραπάνω, τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων (EBITDA) για το γ΄ τρίμηνο του 2008 παρουσίασαν μείωση κατά 6,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και μέσα βελτίωσης της αποδοτικότητας αποτιμώνται συνεχώς στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικού μετασχηματισμού. Ήδη η προσπάθεια αυτή έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση του προσωπικού κατά 18% (1.934 άτομα) μέσα στους πρώτους 9 μήνες του 2008.

Η σημαντικότερη εξέλιξη της περιόδου ήταν η απόκτηση, τον Σεπτέμβριο του 2008, της άδειας φάσματος στα 410 MHz, μία τεχνολογία που θα επιτρέψει στην εταιρία να αναπτύξει οικονομικότερες λύσεις πρόσβασης σε περιοχές που δεν καλύπτονται από δίκτυο χαλκού.

****Tα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ για το 9μηνο 2008 δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v