Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Επιβεβαιώνει τις κινήσεις αναδιάρθρωσης

Το κλείσιμο της μονάδας της στην Πολωνία και τη σημαντική μείωση της δυναμικότητας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Frigoglass.

ΦΡΙΓΟ: Επιβεβαιώνει τις κινήσεις αναδιάρθρωσης
Το κλείσιμο της μονάδας της στην Πολωνία και τη σημαντική μείωση της δυναμικότητας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Frigoglass.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρεται στη σχετική της ανακοίνωση σε περαιτέρω κινήσεις αναδιάρθρωσης των παραγωγικών της μονάδων παγκοσμίως, σημειώνοντας πως ήδη από τις 24 Οκτωβρίου 2008, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου του 2008, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι επιταχύνει τα σχέδιά της για αύξηση της αποδοτικότητας και της ευελιξίας των παραγωγικών της μονάδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Νορβηγία και τη συρρίκνωση του εργοστασίου της στην Πολωνία.

"Ωστόσο, η ταχεία επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών κατέστησε επιτακτική την ανάγκη διεύρυνσης των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης των παραγωγικών μονάδων της εταιρίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ισχυρή θέση και να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες μακροπρόθεσμες προκλήσεις, ενώ παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα θετικά μακροχρόνια βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς.

Για τον λόγο αυτό, επιπλέον από τα παραπάνω προγράμματα, η Frigoglass ανακοινώνει σήμερα ότι προτίθεται να προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας στην Πολωνία και να μειώσει σημαντικά τη δυναμικότητά της στο εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα στην Ελλάδα", αναφέρει η εταιρία.

Επιπλέον, επισημαίνεται: "Η απόφαση να περιοριστεί το εργατικό δυναμικό της μονάδας της Κάτω Αχαΐας με την ένταξη 120 εργαζομένων σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου είναι η βέλτιστη λύση για την επιβίωση της μονάδας και τη διασφάλιση των 90 θέσεων εργασίας που απομένουν. Η εταιρία αναγνωρίζει την πολύτιμη συνεισφορά όλων των εργαζομένων και θα φροντίσει για την παροχή ευνοϊκών όρων αποζημίωσης σε εκείνους που επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η διαδικασία διαβούλευσης στο εργοστάσιο της Κάτω Αχαΐας ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου 2009, ενώ το κόστος του συνολικού πακέτου της προταθείσας εθελούσιας εξόδου υπολογίζεται σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καταγραφεί ως έκτακτο έξοδο στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2008".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v