Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REVOIL: Πτώση 22% στα κέρδη, σταθερό το μέρισμα

Αύξηση του όγκου των πωλήσεών της κατά 5,2% σημείωσε πέρυσι η REVOIL, διευρύνοντας το μερίδιό της, καθώς η συνολική αγορά καυσίμων υποχώρησε κατά 1,44%.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
REVOIL: Πτώση 22% στα κέρδη, σταθερό το μέρισμα
Αύξηση του όγκου των πωλήσεών της κατά 5,2% σημείωσε πέρυσι η REVOIL, διευρύνοντας το μερίδιό της, καθώς η συνολική αγορά καυσίμων υποχώρησε κατά 1,44%.

Συγκεκριμένα, στις βενζίνες και το πετρέλαιο κίνησης η εισηγμένη εταιρία ανέβασε τον όγκο των πωλήσεών της κατά 10,4% (στο +2,1% η αγορά), στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 1,8% (-8,7% η αγορά) και στα λιπαντικά κατά 20%. Το καλό για την εταιρεία είναι ότι δεν δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά και τα βιομηχανικά καύσιμα, που πλήττονται σημαντικά σε περιόδους κρίσεως.

Η άνοδος του όγκου των πωλήσεων οφείλεται στην πολιτική επέκτασης δικτύου που ακολουθήθηκε και πέρυσι, καθώς ο αριθμός των πρατηρίων με το σήμα της REVOIL αυξήθηκε κατά 19 (42 εντάχθηκαν, 23 αποχώρησαν) και των συνεργαζόμενων Ανεξάρτητων Πρατηρίων κατά 32 (39 εντάχθηκαν, 7 αποχώρησαν).

Μετά από όλα αυτά, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης αυξήθηκε από τα 445,3 στα 571,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν από τα 3,46 στα 2,9 εκατ. και τα καθαρά κέρδη από το 1,86 στο 1,45 εκατ. ευρώ (-21,8%). Στη διαμόρφωση του πτωτικού αποτελέσματος, συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό η δημιουργία πρόσθετων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της REVOIL θα προτείνει στη γενική συνέλευση της εταιρείας τη διανομή μερίσματος 0,0375 ευρώ ανά μετοχή, ίσο με το αντίστοιχο περυσινό.

Για το 2009, η διοίκηση της εισηγμένης πιστεύει ότι «θα είναι μια χρονιά σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην πραγματική οικονομία, με τις εταιρείες του κλάδου να αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τις εταιρείες με υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση και ρευστότητα να κερδίζουν μερίδια αγοράς και να εκμεταλλεύονται τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν».

Στους στόχους της εισηγμένης, είναι η περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v