Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Αύξηση 46,5% στα κέρδη το α' τρίμηνο

Αύξηση 39,7% στον τζίρο και 46,5% στα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασε το α' τρίμηνο η εταιρία MLS Πληροφορίκή. Η εταιρία θα προτείνει στη Γ.Σ. τη διανομή ποσού 0,05 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

MLS: Αύξηση 46,5% στα κέρδη το α τρίμηνο
Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κόντρα στο αρνητικό οικονομικό κλίμα πέτυχε το α τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 η MLS Πληροφορική ΑΕ.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της MLS παρουσίασε άνοδο 39,7% και ανήλθε σε 3,44 εκατ. ευρώ έναντι 2,46 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2008.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 46,5% και διαμορφώθηκαν σε 665.474 ευρώ από 454.113 ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν άνοδο 28,6% και έφθασαν σε 1,349 εκατ. ευρώ σε σχέση με 1,049 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,0542 ευρώ.

Η καθαρή θέση της MLS διαμορφώνεται σε 14.172.865 ευρώ. Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και δείκτη άμεσης ρευστότητας 1,7. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών κατά το α τρίμηνο του 2009 και μάλιστα σε συνέχεια της εντυπωσιακής ανάπτυξης που κατέγραψε η MLS το 2008(+76% ο κύκλος εργασιών, +101,4% τα κέρδη μετά φόρων) είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης στρατηγικής, που ακολουθεί η εταιρία τα τελευταία χρόνια με στόχο την επέκτασή της με καινοτόμα, τεχνολογικά προϊόντα εκτός από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στις αγορές του αυτοκινήτου και της κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι, σήμερα η εταιρία αποτελεί leader στα συστήματα πλοήγησης στην αγορά του αυτοκινήτου, ενώ εισέρχεται δυναμικά και στην κινητή τηλεφωνία με το MLS Destinator Mobile Phone Edition για πλοήγηση σε όλα τα κινητά με ενσωματωμένο δέκτη GPS.

Εξάλλου, σημειώνεται, ότι η θετική πορεία της εταιρίας εν μέσω οικονομικής κρίσης αποδεικνύει ότι η MLS παραμένει σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά, η οποία στηρίζεται στην τεχνολογική καινοτομία, την υψηλή τεχνογνωσία σε τεχνολογίες αιχμής, την ηγετική θέση της στην πλοήγηση και το εκπαιδευτικό λογισμικό, το ισχυρό δίκτυο πωλήσεων, το μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση.

Με βάση τα παραπάνω η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει και για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης(2009)σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή ποσού 0,05 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v