Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Εκτίναξη κερδών στο α' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου Revoil για το α' τρίμηνο του 2009 αυξήθηκαν κατά 166% και ανήλθαν στα 1,12 εκατ. έναντι 0,42 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Revoil: Εκτίναξη κερδών στο α τρίμηνο
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Revoil για το α' τρίμηνο του 2009 παρουσίασε αύξηση 13,7% και διαμορφώθηκε στα 168,41 εκατ. ευρώ, έναντι 148,11 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα μεικτά κέρδη εμφάνισαν άνοδο 34% στα 7,31 εκατ. ευρώ από 5,45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 2,53 εκατ. ευρώ από 1,48 εκατ. το 2008 (άνοδος 71%).

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,49 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 έναντι 0,55 εκατ. το 2008 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 169% ενώ αντίστοιχη είναι και η αύξηση στα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη που έκλεισαν στα 1,12 εκατ. έναντι 0,42 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα στοιχεία της μητρικής δεν διαφέρουν ιδιαίτερα καθώς η θυγατρική που ενοποιείται δεν εμφανίζει δραστηριότητα.

Οι πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) το πρώτο τρίμηνο του 2009 αυξήθηκαν κατά 17,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό. Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης παρουσίασαν ισχυρή άνοδο 48% οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα και στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που είχε στην αγορά το oikoplus, η νέα πρόταση της Revoil στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι πωλήσεις των λιπαντικών της εταιρίας παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 31%.
Η προσθήκη στο δίκτυο νέων δυναμικών πρατηρίων, η προβολή της Εταιρείας και η ενίσχυση του εμπορικού της σήματος, η υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση και ισχυρή ρευστότητα, η ωρίμανση επενδύσεων στο υπάρχον δίκτυο πρατηρίων και σε ανθρώπινο δυναμικό οδήγησαν στις σημαντικές αυτές επιδόσεις.

Η ισχυρή ενίσχυση όλων των μεγεθών του Ομίλου σημειώνεται σε μία περίοδο εξελίξεων και ανακατατάξεων στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών και στο δύσκολο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται. Η Revoil είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τυχόν ευκαιρίες που παρουσιαστούν επιχειρώντας πάντα με στόχο τη διαρκή ενίσχυση των μεριδίων και της κερδοφορίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v