Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση ζημιών για τον όμιλο Μαΐλλη στο τρίμηνο

Οι ζημιές μετά φόρων του ομίλου Μαΐλλη για το πρώτο τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε 17,8 εκατ. €, έναντι ζημιών 3,9 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2008

Διεύρυνση ζημιών για τον όμιλο Μαΐλλη στο τρίμηνο
Ο Όμιλος Μαΐλλη ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους 2009.  

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκαν σε 51,5 εκατ. €, μειωμένα κατά 42,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη δραματική μείωση της δραστηριότητας στη βιομηχανία μετάλλου και οικοδομικών υλικών διεθνώς, όπως επίσης και στη μεγάλη πτώση στις τιμές πρώτων υλών.

Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων του πρώτου τριμήνου του 2009 διαμορφώθηκαν σε -4,8 εκατ.€, έναντι κερδών 4,1 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το EBITDA επηρεάζεται από τη σημαντικότατη πτώση των πωλήσεων, από την αύξηση του βιομηχανικού κόστους λόγω της μεγάλης πτώσης της συνολικής παραγωγής και από την ανάλωση πρώτων υλών αγορασμένων τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους σε υψηλές τιμές.

Οι λειτουργικές δαπάνες σε σχέση με το 2008 μειώθηκαν κατά 11% ως αποτέλεσμα των μέτρων μείωσης κόστους που εφαρμόζονται. 

Οι ζημιές μετά φόρων του πρώτου τριμήνου του 2009 ανήλθαν σε 17,8 εκατ. €, έναντι ζημιών 3,9 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Πέρα από τις αποσβέσεις, το τρίμηνο επιβαρύνεται με διαφορές αποτίμησης δανείων και παραγώγων ύψους 4,2 εκατ. €, όπως και με χρηματοοικονομικά και άλλα συναφή έξοδα υπέρ τρίτων αξίας περίπου 7 εκατ. €.

Το κεφάλαιο κίνησης μειώθηκε περαιτέρω κατά την περίοδο αυτή κατά 10,5 εκατ. €, συμβάλλοντας σημαντικά στη διατήρηση σταθερά θετικών λειτουργικών χρηματοροών.

Από τον Απρίλιο διαφαίνεται βελτίωση στο μικτό περιθώριο κέρδους προερχόμενη από την εξάντληση αποθεμάτων ακριβών πρώτων υλών και το πρόγραμμα βελτίωσης της παραγωγικότητας που εφαρμόστηκε σε όλο τον Όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v