Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ: Ζητά δίμηνη παράταση για ΑΜΚ

Την χορήγηση δίμηνης παράτασης της περίοδου βραχυχρόνιας χρηματοδότησης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ: Ζητά δίμηνη παράταση για ΑΜΚ
Την χορήγηση δίμηνης παράτασης της περίοδου βραχυχρόνιας χρηματοδότησης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα με θέμα την εξέταση της πορείας των προγραμμάτων επιχειρησιακής αναστροφής των ασφαλιστικών εταιρειών με έλλειμμα στα αποθέματα.

Το αίτημα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ προς την ΕΠΕΙΑ εδράζεται στις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για να προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου μιας εισηγμένης επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες μόλις η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης ως 150 εκατ. ευρώ

Αν δεν υπάρξει άμεση έγκριση του ενημερωτικού από την Ε. Κ η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ θα βγει εκτός της δίμηνης περιόδου βραχυχρόνιας χρηματοδότησης στην οποία υπάγονται αυτόματα από την ΕΠΕΙΑ οι ασφαλιστικές με πρόβλημα φερεγγυότητας.

Η δίμηνη περίοδος για την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και διαρκεί ως τις 2 Σεπτεμβρίου. Η Ασπίς ζητά παράταση ως και τις 2 Νοεμβρίου κάνοντας χρήση της προσφάτως ψηφισθείσας διάταξης με την οποία η ΕΠΕΙΑ δικαιούται να χορηγεί δίμηνη παράταση για την περίοδο βραχυχρόνιας χρηματοδότησης.

Το αίτημα της Ασπίδος θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΕΙΑ και αν δεν γίνει αποδεκτό τότε η ασφαλιστική θα πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις (κατάθεση ποσού ως έναντι της αύξησης ή κατάθεση κατάστασης δεσμευμένων για την ΑΜΚ κεφαλαίων) ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η ΕΠΕΙΑ ζητά η κεφαλαιακή ενίσχυση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ και όχι στα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, η διοίκηση της ασφαλιστικής αρκούν για την αναγκαία ενδυνάμωση της φερεγγυότητάς της.

Η ΕΠΕΙΑ φέρεται να έχει ουσιαστικές αντιρρήσεις ως προς το business plan που έχει υποβάλει η Ασπίς, αιχμή των οποίων είναι οι ενστάσεις της για το αν η κεφαλαιακή ενίσχυση των 150 εκατ. ευρώ αρκεί για να επαναφέρει τους δείκτες φερεγγυότητας σε αποδεκτά επίπεδα.

Ενδεχόμενη απόρριψη του επιχειρησιακού σχεδίου της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ θα προκαλέσει νέους τριγμούς καθώς ο χρόνος τρέχει και η ασφαλιστική θα πρέπει να ολοκληρώσει την αύξηση προκειμένου να αποφύγει τον ορατό πλέον κίνδυνο ανάκλησης αδείας και ορισμού επόπτη εκκαθάρισης.

Η ψήφιση της τροπολογίας για εγκατάσταση επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής και η παροχή εγγυήσεων από το Δημόσιο υπέρ των ασφαλιστικών οι οποίες αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια ζωής προβληματικών εταιρειών πυροδότησε έντονη φημολογία γύρω από την σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ.

----Η ανακοίνωση της Ασπίς Πρόνοια

Η Ασπίς Πρόνοια ενημερώνει ότι σήμερα 30/7/2009 κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με υπ'αριθμ.Πρωτόκολλο 13511, προς έγκριση το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση Κεφαλαίου 150.000.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v