Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΟΜΙΚ: Πρόταση εξαγοράς των αιολικών πάρκων

Η Δομική Κρήτης ανακοινώνει ότι η εταιρία Enel Green Power International έχει υποβάλει προσφορά για την αγορά των μετοχών των 5 εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αιολική ενέργεια καταβάλλοντας προκαταβολή 2,5 εκ.

ΔΟΜΙΚ: Πρόταση εξαγοράς των αιολικών πάρκων
Η Δομική Κρήτης ανακοινώνει ότι η εταιρία Enel Green Power International BV έχει υποβάλει προσφορά για την αγορά των μετοχών των παρακάτω εταιριών:

α) της "Αιολικό Βοσκερού Α.Ε.", οι μετοχές της οποίας ανήκουν εξ ολοκλήρου στην Εταιρία (πάρκο εν λειτουργία, ισχύος 5,95 MW, και υπό ανάπτυξη έργα προσφερόμενο τίμημα 10.400.000 ευρώ),

β) της "Αιολικό Κουλούκωνας Α.Ε." (πάρκο με άδεια εγκατάστασης, ισχύος 5 MW), της οποίας η Εταιρία κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου,

γ) της "Αιολικό Ρούσκιο Α.Ε." (πάρκο με άδεια παραγωγής 28 MW), της οποίας η Εταιρία κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου,

δ) της "Αιολικά Πάρκα Ανατολικής Αχαϊας Α.Ε." (έχουν κατατεθεί αιτήσεις και μελέτες για τέσσερα πάρκα συνολικής ισχύος 120 MW), της οποίας η Εταιρία κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου, και

ε) της "Αιολικά Πάρκα Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε." (έχουν κατατεθεί αιτήσεις και μελέτες για τέσσερα πάρκα συνολικής ισχύος 136 MW), της οποίας η Εταιρία κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την προσφορά, η κατάρτιση των οριστικών συμβάσεων για την πώληση των μετοχών των ως άνω εταιριών θα τελεί υπό αιρέσεις, όπως, κατά περίπτωση, η έκδοση αδειών εγκατάστασης, η παροχή εγκρίσεων κλπ.
 
Το τίμημα θα καταβληθεί με την πλήρωση των αιρέσεων και το ύψος του θα αποτελεί συνάρτηση του Καθαρού Συντελεστή Φόρτισης (Net Capacity Factor) και της αδειοδοτημένης ισχύος κάθε πάρκου.

Ως προκαταβολή για το δικαίωμα εξαγοράς των εταιριών υπό β' - ε' ανωτέρω θα καταβληθεί συνολικώς σε όλους τους μετόχους τους, με την υπογραφή της συμφωνίας, το ποσό των 2.500.000 ευρώ.
 
Οι Εταιρίες του Ομίλου "ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε." θα αναλάβουν μελέτες και έργα για την ανάπτυξη και κατασκευή των πάρκων, με όρους αγοράς.

Η Εταιρία μελετά την προσφορά και θα προχωρήσει στις αναγκαίες δημοσιεύσεις σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας ή μη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v