Σε ΑΜΚ προχωρά η Alpha Bank

Θέμα ωρών ή το πολύ ημερών θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, από την Alpha Bank. Τι δείχνει ο δανεισμός τίτλων, το παράδειγμα της Εθνικής και τα σενάρια για το ύψος της ΑΜΚ. 

Σε ΑΜΚ προχωρά η Alpha Bank
Θέμα ωρών ή το πολύ ημερών θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, από την Alpha Bank.

Πέραν της πληθώρας σχετικών πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες, προς την ίδια κατεύθυνση δείχνει και ο καθημερινός δανεισμός τίτλων της Alpha στον οποίο φέρεται να προβαίνει εδώ και μερικές ημέρες μεγάλη ξένη τράπεζα χωρίς, όμως, να βγαίνει short στον τίτλο.

Έμπειροι χρηματιστηριακοί παράγοντες, οι οποίοι παρατηρούν, προσεκτικά, τις κινήσεις στην αγορά παραγώγων, σημειώνουν ότι θυμίζει την τακτική που ακολούθησε η Goldman Sachs πριν και μετά την ανακοίνωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

Υπενθυμίζεται ότι πριν και κατά την διάρκεια της αύξησης της Εθνικής οι ανάδοχοι δανειζόταν συστηματικά μετοχές της τράπεζας ως «αμυντική» κίνηση.

Ο στόχος ήταν να μειωθεί η προσφορά τίτλων προς δανεισμό, κίνηση τελικώς που απέδωσε καθώς έκοψε σημαντικά τα περιθώρια σορταρίσματος.

Επιπλέον οι ανάδοχοι έχοντας δανειστεί αρκετά εκατομμύρια μετοχών Εθνικής είχαν αντισταθμίσει τον κίνδυνο από την εγγύηση κάλυψης της αύξησης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη αύξηση θα υπάρχει σημαντική συμμετοχή ξένων επενδυτών.

Σε ότι αφορά το ύψος οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες καθώς ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για το ποσό του 1 δισ. Ευρώ, ενώ άλλες περιορίζουν το συνολικό ποσό στην περιοχή των 600 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v