Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Com. Value: Πρόταση για βραχυπρόθεσμη λειτουργία

Τη μεταφορά αποθεματικών από τον κλάδο ζημιών στον κλάδο ζωής, με στόχο τη βραχυπρόθεσμη παράταση της λειτουργίας της, πρότεινε μεταξύ άλλων η προσωρινή διοίκηση της Commercial Value.

Com. Value: Πρόταση για βραχυπρόθεσμη λειτουργία
Τη μεταφορά αποθεματικών από τον κλάδο ζημιών στον κλάδο ζωής, με στόχο τη βραχυπρόθεσμη παράταση της λειτουργίας της, πρότεινε μεταξύ άλλων η προσωρινή διοίκηση της Commercial Value στην ΕΠΕΙΑ, την ΤτΕ και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πρωταρχικός στόχος του σχεδίου, αναφέρει η εταιρία, είναι η διασφάλιση της επάρκειας του Κλάδου Ασφαλίσεων Ζωής που επιτυγχάνεται πλήρως με τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από τις Ασφαλίσεις Κατά Ζημιών στις Ασφαλίσεις Ζωής δίχως την απαίτηση πρόσθετων πόρων .

Σύμφωνα με την Commercial Value, το έλλειμμα των 55.000.000 ευρώ της Ασφαλιστικής Τοποθέτησης που θα προκύψει στις Ασφαλίσεις Κατά Ζημιών, βάσει του Προτεινόμενου Πλάνου προβλέπεται να καλυφθεί είτε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε με συνδυασμό αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ανάκτησης ποσών από κύριο μέτοχο και Hestiun είτε με έκδοση Ομολογιακού Δανείου βάσει υπάρχοντος Business Plan με την εγγύηση του Δημοσίου.

Παράλληλα επιτυγχάνεται η ορθολογική κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων των Ασφαλίσεων Κατά Ζημιών με αξιοποίηση των διαθεσίμων του Cash Flow.

"Η εκπόνηση του σχεδίου αυτού είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των στελεχών της Εταιρίας, με γνώμονα τη διάσωσή της, την προστασία της περιουσίας χιλιάδων ασφαλισμένων, των συνεργατών της και των θέσεων εργασίας. Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η αξιοπιστία του ασφαλιστικού κλάδου που τόσο έχει ταλανιστεί το τελευταίο διάστημα", αναφέρει η προσωρινή διοίκηση της ασφαλιστικής. 

Το πλήρες κείμενο του σχεδίου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v