Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Απόφαση για ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου

Η σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού στο ασφαλιστικό ταμείου του προσωπικού, το οποίο θα αντιστοιχεί στο ύψος των ανώτατων συνολικών περικοπών που υφίστανται οι εργαζόμενοι από 1.1.2010.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ:Απόφαση για ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου
Θα ενισχυθούν από τη ΔΕΗ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί του προσωπικού της Επιχείρησης, λόγω της απώλειας στα εισοδήματα τους, που επιβλήθηκε με τα νέα μέτρα για την οικονομία.

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού, το οποίο θα αντιστοιχεί στο ύψος των ανώτατων συνολικών περικοπών που υφίστανται οι εργαζόμενοι από 1.1.2010.

Αν και το ποσό αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί στη φάση αυτή γιατί δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί ο αριθμός των ατόμων που ενδεχομένως θα αποχωρήσουν φέτος από την υπηρεσία τους, αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ.

Με το ποσό αυτό αναμένεται να υπερκαλυφθούν οι απώλειες των περίπου 30 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται να έχουν τα ταμεία ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ και ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ/ΔΕΗ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εξαιτίας της περικοπής των μισθών των εργαζομένων.

Εξάλλου, η γενική συνέλευση ενέκρινε και την επαναφορά του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 11 από 9, με την προσθήκη ενός εκπροσώπου της ΟΚΕ και ενός του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v