Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ατλάντικ: "Φρένο" στο deal με ΕΛΓΕΚΑ από πιστωτή;

Μηνυτήρια αναφορά με την οποία αιτείται την ακύρωση του deal της Ατλάντικ με την ΕΛΓΕΚΑ κατέθεσε εις εκ των πιστωτών της εταιρίας, η οποία αιτήθηκε την υπαγωγή στο άρθρο 99 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ατλάντικ: Φρένο στο deal με ΕΛΓΕΚΑ από πιστωτή;
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετς.

Η εταιρία, έχοντας εξηγήσει την περασμένη εβδομάδα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς τους λόγους που την οδήγησαν στην αίτηση υπαγωγής της στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 (12/7/2010), που δεν ήταν άλλοι από την έκδοση διαταγής πληρωμής μερικές μέρες νωρίτερα (7/7/2010) από τον πιστωτή της κρεατεμπορική εταιρία ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ, θα ανέμενε ευλόγως να κοπάσει ο θόρυβος μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2010 που έχει προσδιοριστεί δικάσιμος της αιτήσεως συνδιαλλαγής με τους πιστωτές.

Δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτό, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ επανέρχεται με επιθετικές κινήσεις, ζητώντας την πλήρη και άμεση αποπληρωμή της οφειλής της Ατλάντικ που ισχυρίζεται ότι ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Θεωρώντας ότι η αναγγελθείσα πώληση της θυγατρικής της Ατλάντικ, ΒΗΤΑ ΠΙ, στην εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ έγινε σε «ύποπτη περίοδο», ενώ είχε ήδη εκδοθεί η διαταγή πληρωμής από τη ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας (Ν. Αγαπηνός και Συνεργάτες) υπέβαλαν σήμερα μυνητήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αιτούμενοι την ακύρωση της πώλησης και τη συντηρητική κατάσχεση του υπολοίπου του τιμήματος, που ενδεχομένως να ευρίσκεται ακόμη στην ΕΛΓΕΚΑ.

Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε επίσης στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v