Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερρίκος Ντυνάν: Διαγωνισμός για… κλάματα!

Πώς από τους 4 υποψηφίους μένουν 2, εκ των οποίων ο ένας "φορτώνεται" με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του Ερ. Σταυρού. Οι ασάφειες, οι "μυθοπλάστες", η ντρίπλα στο φώτο φίνις. Τι απαντά ο Α.Μαρτίνης.

Ερρίκος Ντυνάν: Διαγωνισμός για… κλάματα!
Πώς από τους τέσσερις υποψηφίους μένουν δύο, εκ των οποίων ο ένας "φορτώνεται" με βαρύτατους χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού! - Οι "ασάφειες", οι "μυθοπλάστες" και η ντρίπλα στο φώτο φίνις...

Πλήρης παρασκηνίου και εντελώς αμφιβόλου ουσίας είναι ο διαγωνισμός για την ανάληψη του management του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και προφανώς(;) της γυναικολογικής κλινικής του ΓΑΙΑ.

Και ενώ θεωρητικά έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπου έχουν προκριθεί δύο όμιλοι από τον χώρο της ιδιωτικής υγείας, υπάρχουν σαφέστατες αμφιβολίες όχι μόνο για το ποιο είναι το περιεχόμενο του διαγωνισμού αλλά και για το αν θα τηρηθούν τελικά οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Από τους τέσσερις ομίλους που πιθανόν να ενδιαφέρονταν για τον διαγωνισμό:

Α. Ο όμιλος Υγεία δεν εκδήλωσε καν ενδιαφέρον.

Β. Ο όμιλος Euromedica αποχώρησε από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θεωρώντας τους όρους του "ασαφέστατους"!

Γ. Η δε διοίκηση του ΙΑΣΩ (που πέρασε στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού μαζί με το Ιατρικό Αθηνών) κάθε άλλο παρά έκρυψε και αυτή τις αμφιβολίες που είχε ως προς τον διαγωνισμό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παρακάτω:

1. Δεν έχει πρόβλημα νομιμότητας μόνο η μαιευτική κλινική ΓΑΙΑ αλλά και το ίδιο το Ερρίκος Ντυνάν.

2. Μέχρι τώρα τα στελέχη του ΙΑΣΩ δεν έχουν δει συμβάσεις, δεν γνωρίζουν για τον εξοπλισμό και την ηλικία του, δεν ξέρουν αν και πόσες επενδύσεις χρειάζονται, δεν ξέρουν αν το management θα μπορεί να προχωρεί σε απολύσεις ή όχι κ.λπ.

3. Στο ΙΑΣΩ θεωρούν αυτονόητο ότι, αν λάβουν το management του Ερρίκος Ντυνάν, τότε θα αναλάβουν και τη διοίκηση της ΓΑΙΑ (δεν έχουμε δει καμία σύμβαση του Ερρίκος Ντυνάν με το Ιατρικό Κέντρο, αναφέρεται χαρακτηριστικά), επειδή η τελευταία είναι απλώς μια κλινική του όλου νοσοκομείου.

Άρα, λοιπόν, μέχρι στιγμής το ΙΑΣΩ βαδίζει στα τυφλά, καθώς περιμένει τώρα να του δοθούν στοιχεία από το Ερρίκος Ντυνάν και μετά να υποβάλει αναλυτικό business plan, που πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί από τον (ποιον άλλον;) πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, τον κ. Μαρτίνη!

Διαπίστωση πρώτη: Από τους δύο ομίλους που πέρασαν στον β΄ γύρο (Ιατρικό Αθηνών και ΙΑΣΩ) ο ένας (ΙΑΣΩ) θεωρεί αυτονόητο ότι -αν τελικά επικρατήσει- θα αναλάβει και το management της κλινικής ΓΑΙΑ, όταν ο Ερυθρός Σταυρός δηλώνει επισήμως ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, καθώς ισχύει η ήδη υπάρχουσα (χωρίς άδεια λειτουργίας και με αρνητική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) σύμβαση με το Ιατρικό Αθηνών!

Διαπίστωση δεύτερη: Την ώρα όπου οι διεκδικητές που έχουν απομείνει είναι μόλις δύο, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού με επίσημη ανακοίνωσή του εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του ενός(!) (του ΙΑΣΩ) και μάλιστα με φρασεολογία που κάθε άλλο παρά συνηθίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις…

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρτίνης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου σημειώνει ότι:
• Αντιλαμβάνεται και κατανοεί την απέλπιδα προσπάθεια των ανταγωνιστών για πρόκληση ψευδών εντυπώσεων.
• Θεωρεί δεδομένη τη σύμπραξη του Ερρίκος Ντυνάν και του Ιατρικού Αθηνών στη ΓΑΙΑ, συμπληρώνοντας ότι "με μυθοπλασία και απροσχημάτιστη ψευδολογία ούτε γιατρούς μπορούν να παραπλανούν ούτε τις Ελληνίδες να παραμυθιάζουν".
• "Δηλώνουμε λοιπόν προς τους απανταχού νοσταλγούς του καρτέλ των μαιευτηρίων ότι το ΓΑΙΑ…".

Διαπίστωση τρίτη: Ο κ. Μαρτίνης καλείται να κρίνει σε ποιον από τους δύο ομίλους (το Ιατρικό Αθηνών που είναι ήδη συνεργάτης του στη ΓΑΙΑ ή τους "ψεύτες", "μυθοπλάστες" και "νοσταλγούς των καρτέλ" του ΙΑΣΩ) θα δοθεί το management

Και κάτι τελευταίο…

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού δηλώνει και κάτι ακόμη: ότι η όλη διαδικασία πιθανόν να καθυστερήσει επειδή υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλο επενδυτικό σχήμα, που δεν είχε συμμετάσχει στα προηγούμενα τμήματα της διαδικασίας!

Ειδικότερα, η δήλωση Μαρτίνη αναφέρει χαρακτηριστικά: "Τυχόν μικρή παράταση (σ.σ.: στην ανάδειξη αναδόχου) θα σχετίζεται με την υποχρέωσή μου να εκτιμήσω το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες από επενδυτικά κεφάλαια και οίκους του εξωτερικού"...

Η απάντηση του κ. Α. Μαρτίνη

ΔΗΛΩΣΗ

του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κ. Ανδρέα Μαρτίνη.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά και αντιφατικά αναπαράγονται σε σχέση με το διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του management του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, επιθυμώ να επισημάνω τα εξής:

1. Δεν πιστεύω ότι για να έχει κύρος ο διαγωνισμός θα έπρεπε οπωσδήποτε να ενδιαφερθεί ο όμιλος Υγεία, άσχετα εάν θα ήταν επιθυμητό.

2. Όσον αφορά στη Euromedica, επαναλαμβάνω ότι δεν θα ήθελα να επεκταθώ ως προς το γιατί θεώρησε ασαφείς τους όρους του διαγωνισμού, ενώ οι άλλοι δύο ( Ιατρικό Αθηνών και Ιασώ ) τους αντελήφθησαν πλήρως, όπως καταφαίνεται από τις δεσμευτικές προσφορές που υπέβαλαν.

3. Εάν πράγματι, όπως διακινείται, το Ιασώ διανοείτο ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας για το ίδιο το “Ερρίκος Ντυνάν”, η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς εκ μέρους του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιχειρηματικό πυροτέχνημα για λόγους που αφορούν τους μετόχους του (σύντομα θα επανέλθω επ’ αυτού).

4. Το Δελτίο Τύπου του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών (της 24ης Σεπτεμβρίου 2010) και οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε αυτό, δεν απηχούν τις προσωπικές μου απόψεις, ούτε προδιαγράφουν τις μελλοντικές αποφάσεις μου. Η διακίνηση του παραπάνω Δελτίου Τύπου του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, με λογότυπο της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” με το “Γαία”, θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί συγγνωστό λάθος του Γραφείου Τύπου του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.

Εν κατακλείδι, επιθυμώ να διαβεβαιώσω ακόμη μια φορά ότι:

α) Και οι δύο δεσμευτικές προσφορές (Ιατρικό Αθηνών και Ιασώ) κρίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

β) Ουδεμία θεμιτή ή όχι εξωγενής αντίδραση είναι δυνατόν να με μετακινήσουν από το θεσμικό μου ρόλο, τον οποίο απαρέγκλιτα και για το συμφέρον του Ιδρύματος υπηρετώ.

Ταύτα, με την παράκληση οι επιχειρηματικοί διαγκωνισμοί να πάψουν να έχουν ως μοχλό το Ίδρυμα και το πρόσωπό μου ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v