Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Άντλησε 345 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της με την έκδοση συνολικά 172,6 εκατ. νέων μετοχών και την άντληση κεφαλαίων για την Τράπεζα ύψους €345 εκατ.

Κύπρου: Άντλησε 345 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ
Η Τραπεζα Κυπρου ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της με την έκδοση συνολικά 172,6 εκατ. νέων μετοχών και την άντληση κεφαλαίων για την Τράπεζα ύψους €345 εκατ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, περίπου 576,5 εκατ. Δικαιώματα Προτίμησης ασκήθηκαν από τους κατόχους τους για περίπου 164,7 εκατ. μετοχές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό κάλυψης 95,4% περίπου.

Οι υπόλοιπες 7,9 εκατ. μετοχές (οι οποίες προέκυψαν από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης τα οποία δεν ασκήθηκαν από τους κατόχους τους) «Υπόλοιπες Μετοχές» έχουν διατεθεί νωρίς σήμερα μέσω των αντιπροσώπων Citi, Credit Agricole Corporate and Investment Bank και Keefe, Bruyette & Woods Limited ως Σύμβουλοι Διαδικασίας Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) («Σύμβουλοι») εκ μέρους της Τράπεζας και από την CISCO ως Σύμβουλος Διάθεσης (Placement Agent) στην Κύπρο και την Ελλάδα. Οι μετοχές έχουν διατεθεί σε επενδυτές κυρίως από Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου) στην τιμή διάθεσης των €3,85 κατά μετοχή. Η διάθεση των Υπόλοιπων Μετοχών υπερκαλύφθηκε με μεγάλη άνεση.

Οι νέες μετοχές θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες μετοχές και θα είναι δικαιούχοι του προμερίσματος για το έτος 2010 σε μετρητά και υπό μορφή μετοχών.

Όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας: "Ευχαριστούμε τους μετόχους μας που, παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, επέδειξαν για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη τους στο Συγκρότημα εξασκώντας τα Δικαιώματα Προτίμησής τους αλλά και για τη συνεχή στήριξή τους.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουμε τη συνετή αναπτυξιακή μας πορεία με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μετόχων, των πελατών, του προσωπικού του Συγκροτήματος και της κοινωνίας.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εξασφαλίζει πρόσθετη στρατηγική ευελιξία στο Συγκρότημα ενδυναμώνοντας περαιτέρω την ήδη ισχυρή, υψηλής ποιότητας κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας και επιτρέπει στο Συγκρότημα, βασιζόμενο στο ισχυρό και καλά τοποθετημένο δίκτυό του στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ρευστότητά του".

Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, τόνισε: "Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη των μετόχων και του επενδυτικού κοινού προς τους στόχους, τις στρατηγικές επιλογές και τις προοπτικές του Συγκροτήματος. Η εμπιστοσύνη αυτή δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες.

Η ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας Κύπρου, η ισχυρή ρευστότητα, και η υγιής επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, ενισχύουν τη θέση του Συγκροτήματος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του αρνητικού περιβάλλοντος και να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, έτοιμο να επωφεληθεί από ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v