Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Στα 20,535 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Στα 20,535 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της εταιρίας Frigoglass στη χρήση του 2010, σε σχέση με τα 3,041 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2009, σημειώνοντας αύξηση 575,3%.

Frigoglass: Στα 20,535 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
Στα 20,535 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της εταιρίας Frigoglass στη χρήση του 2010, σε σχέση με τα 3,041 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2009, σημειώνοντας αύξηση 575,3%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 457,220 εκατ. ευρώ από 346,655 εκατ. ευρώ το 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 31,9%.

Το EBITDA διαμορφώθηκε στα 74,229 εκατ. ευρώ από 53,353 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 39,1%.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του 2009 είναι αναπροσαρμοσμένα βάσει της αλλαγής του τρόπου δημοσίευσης των εσόδων και εξόδων από διακίνηση προϊόντων.

--- Επιχειρηματικές προοπτικές

Η θετική τάση κατά τη διάρκεια του 2010 χαρακτηρίστηκε από την ανάκαμψη της επαγγελματικής ψύξης, κλάδος που ενισχύθηκε σημαντικά χάρη στις πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης που ελήφθησαν το 2009.

Η εταιρία αναμένει τη διατήρηση της τάσης στις αναδυόμενες περιοχές και τη συνέχιση της ανάκαμψης στην Ευρώπη, παράλληλα με την αυξημένη συνεισφορά στις πωλήσεις από τις επενδύσεις της στη Β. Αμερική και στις Φιλιππίνες.

Ο τομέας της υαλουργίας αναμένεται να διατηρήσει θετική τάση κατά τη διάρκεια του έτους.

Το αυξημένο κόστος πρώτων υλών κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2010 συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τρέχουσας χρονιάς και εκτιμάται ότι θα μας επηρεάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες για το 2011 αναμένεται να αυξηθούν και να ανέλθουν σε περίπου 38 εκατ. ευρώ, κατευθυνόμενες στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης, κυρίως σε επενδύσεις σε δυναμικότητα και παραγωγικότητα, καθώς και σε αναβαθμίσεις μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της υαλουργίας.

Η συνεχής προσπάθεια για προσαρμογή της παραγωγής της και των προϊόντων της στις απαιτήσεις της αγοράς και οι επενδύσεις σε νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, σε συνδυασμό με την ηγετική της θέση, θα αποτελέσουν τη βάση για συνέχιση της ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, η βελτιωμένη κεφαλαιακή δομή και ρευστότητα παρέχουν ευελιξία για εκμετάλλευση ευκαιριών στο πλαίσιο της μη οργανικής ανάπτυξης.

--- Τι δήλωσε ο κ. Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass

"Στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες του περασμένου έτους καταφέραμε να πετύχουμε ισχυρά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική μας, την αποτελεσματικότητα στην αγορά, καθώς και την επιτυχία των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης στην αρχή της οικονομικής ύφεσης.

Κατά τη διάρκεια του έτους, συνεχίστηκαν οι θετικές τάσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες δραστηριοποίησής μας, ενώ παρατηρήθηκαν σημεία ανάκαμψης στην Ευρώπη.

Το 2011 θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις πλατφόρμες ανάπτυξής μας, βασιζόμενοι στη θετική κεφαλαιακή δομή και ρευστότητα, στην ηγετική μας θέση στην αγορά και στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τον ρυθμό ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενώ αναμένουμε να επηρεαστούμε από τη σημαντική αύξηση του κόστους των πρώτων υλών".

* Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Frigoglass δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v