Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΛΕΑΘ: Συμφωνία με πιστώτριες για χρηματοδότηση

H Ηλεκτρονική Αθηνών και ο βασικός της μέτοχος κ. Ιωάννης Στρούτσης ήρθαν σε συμφωνία με τις τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες για τη συνολική αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της.

ΗΛΕΑΘ: Συμφωνία με πιστώτριες για χρηματοδότηση
H Ηλεκτρονική Αθηνών ανακοινώνει ότι η εταιρία και ο βασικός της μέτοχος κ. Ιωάννης Στρούτσης ήρθαν σε συμφωνία με τις τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank) για τη συνολική αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της με 20 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση θα έχει τη μορφή έκδοσης νέου, κοινού, ομολογιακού κοινοπρακτικού δανείου καθώς και το sale & lease back των ακινήτων της. Μέσω αυτών ο σημερινός βραχυπρόθεσμος δανεισμός μετατρέπεται σε μακροπρόθεσμο και ταυτόχρονα εισρέουν σημαντικά νέα κεφάλαια στην εταιρία.

Επιπλέον, η επιχείρηση προτίθεται να προβεί σύντομα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών.

Κατόπιν τούτων, η καθαρή κεφαλαιακή ενίσχυσή της θα είναι:

- 13,5 εκατ. ευρώ νέου μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού, που θα προέλθει εν μέρει από το sale & lease back των ακινήτων της. Στο πλαίσιο της συμφωνίας έχουν ήδη εκταμιευτεί με τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 6 εκατ. από τον νέο τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. θα εκταμιευτούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, οι οποίες πιστεύεται πως θα λάβουν χώρα εντός του Ιουνίου 2011.

- 6,5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο κύριος μέτοχος δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην εν λόγω αύξηση με 5,5 εκατ. ευρώ, ήτοι με ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί, εάν χρειαστεί. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα καταβληθούν εντός του Ιουνίου, δηλαδή πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ΑΜΚ, προς διευκόλυνση των ταμειακών ροών της εταιρίας.

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, το διοικητικό της συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση των μετόχων, που θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μετά την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στο ποσό των 40,4 εκατ. ευρώ περίπου και θα αναλύονται:

Α. Kαθαρή αξία sale & lease back ακινήτων 18,1 εκατ.
Β. Kοινό ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο αξίας 19,2 εκατ.
Γ. Bραχυχρόνιος δανεισμός 3,1 εκατ.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ομίλου, κ. Ιωάννης Στρούτσης, δήλωσε: "Είμαι πολύ ευτυχής για την επίτευξη της εν λόγω συνολικής συμφωνίας, η οποία εξασφαλίζει σημαντικότατη κεφαλαιακή ενίσχυση στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις ιδιαίτερες προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας. Πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, για τη χώρα και τον κλάδο, τόσο οι κύριοι μέτοχοι όσο και τα τρία μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας δίνουν έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ και στους ανθρώπους της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v