Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Χρονιά-ρεκόρ το 2011!

Κύκλο εργασιών όχι μόνο μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο περυσινό αλλά υψηλότερο ακόμη και από εκείνον του 2007 αναμένει για φέτος η Mevaco, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος.

Mevaco: Χρονιά-ρεκόρ το 2011!
Κύκλο εργασιών όχι μόνο μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο περυσινό αλλά υψηλότερο ακόμη και από εκείνον του 2007 αναμένει για φέτος η Mevaco, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κωστόπουλος στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Και αυτό, όχι μόνο λόγω των αυξημένων εδώ και μήνες παραγγελιών που δέχεται από τη Frigoglass, αλλά και από νέες κατηγορίες εργασιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

Α. Η κατασκευή μερών και συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδίως φωτοβολταϊκών συστημάτων, τομέας στον οποίο γίνονται και σημαντικές εξαγωγές. Ενδεικτική είναι η συνεργασία με την εταιρία ΒΙΟΣΑΡ του ομίλου Ελλάκτωρ.

Β. Ο χώρος των αμυντικών συστημάτων, στον οποίο εισέρχεται δυναμικότερα μέσα από τη συνεργασία που σύναψε με τον όμιλο Intracom και αφορά στην κατασκευή τμημάτων εξοπλισμού για λογαριασμό της Raytheon. Από το συμβόλαιο αυτό (διάρκειας έως τρία έτη) αναμένεται να προκύψουν σημαντικά έμμεσα οφέλη για το μέλλον (διείσδυση σε μια δύσκολη αλλά υποσχόμενη αγορά).

Γ. Προχωρούν οι διαδικασίες (έχει ληφθεί η σχετική άδεια και το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται η τοποθέτηση) για τη λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στις στέγες των εγκαταστάσεων της εταιρίας, ισχύος 1 MW.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, ο κ. Δ. Κωστόπουλος ανέφερε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι εμείς έχουμε δουλειά. Σημαντικό ποσοστό των πρώτων υλών μας το αγοράζουμε τοις μετρητοίς προκειμένου να επιτυγχάνουμε εκπτώσεις, ενώ συγκαταλεγόμαστε στις εταιρίες που οι πελάτες μας εμπιστεύονται ότι μπορούμε να παραδώσουμε το έργο που θα μας αναθέσουν. Επίσης, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις καθυστερούμενων απαιτήσεων, παρά τη γενικότερη κρίση που μαστίζει την αγορά.

Όλα αυτά ενισχύουν τη ρευστότητά μας και έτσι, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο ενός ομολογιακού δανείου 2 εκατ. ευρώ που πήραμε, θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την επένδυση του νέου κτιρίου, η οποία με τη σειρά της θα επιδράσει πτωτικά στο κόστος μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v