Eurobank: Κοντά σε πώληση της Tekfen

Η Burgan Bank τπυ Κουβέιτ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Eurobank Tekfen, της θυγατρικής της Eurobank στην Τουρκία, αναφέρουν πηγές του Reuters.

Eurobank: Κοντά σε πώληση της Tekfen
Η Burgan Bank του Κουβέιτ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Eurobank Tekfen, της θυγατρικής της Eurobank στην Τουρκία, αναφέρουν πηγές του Reuters.  

Το deal για την απόκτηση του μεριδίου 70% της τράπεζας που ελέγχει η Eurobank αναμένεται να κλείσει στα 350 εκατ. δολάρια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Το υπόλοιπο 30% ανήκει στον τουρκικό όμιλο Tekfen Holding.

Η πώληση του μεριδίου θα πραγματοποιηθεί στην τρέχουσα λογιστική αξία της τράπεζας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

"Η κεντρική τράπεζα του Κουβέιτ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για το deal άμεσα, ακόμη και εντός της εβδομάδας. Η συμφωνία πώλησης θα υπογραφεί αμέσως μετά", δήλωσε η τραπεζική πηγή του πρακτορείου, προσθέτοντας ότι το deal θα ολοκληρωθεί στα τέλη του β' τριμήνου με αρχές του γ' τριμήνου.

Σύμβουλος της Burgan Bank για τη συναλλαγή είναι η Citigroup ενώ σύμβουλοι της Eurobank Tekfen είναι οι Barclays και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v