Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola 3E: Φλερτάρει με τον FTSE 100

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η Coca Cola Hellenic σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Skynews.

Coca Cola 3E: Φλερτάρει με τον FTSE 100
Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η Coca Cola Hellenic σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του βρετανικού Skynews.

Η εταιρία προετοιμάζει την είσοδό της στο London Stock Exchange, έχοντας ήδη διορίσει τραπεζίτες, δικηγόρους και συμβούλους, σημειώνει.

Εάν τελικώς εισαχθεί στο βρετανικό χρηματιστήριο, αναφέρει το δημοσίευμα, η κεφαλαιοποίησή της, εξασφαλίζει μια θέση στη σύνθεση του δείκτη FTSE 100, μεταξύ των κορυφαίων εταιριών, οι μετοχές των οποίων απαρτίζουν των εν λόγω δείκτη.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι είναι ασαφές εάν αυτό θα σημάνει την αποχώρηση της εταιρίας από το ΧΑ ή εάν θα διατηρήσει διπλή εισαγωγή στις δυο αγορές. 


Τι απαντά η εταιρία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca Cola Hellenic, "σε απάντηση πρόσφατων δημοσιευμάτων σε μέσα ενημέρωσης, η Coca-Cola Hellenic ανακοινώνει ότι, όπως έχει πρόσφατα δηλώσει, εξετάζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματιστηρίων στα οποία είναι εισηγμένες οι μετοχές της.

Η σχετική προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική κατάληξη. Η διερεύνηση των εναλλακτικών δυνατοτήτων διαπραγμάτευσης και η εμπορευσιμότητα των μετοχών της Εταιρείας είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει επιπλέον αξία για τους μετόχους της".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v